Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пожежа, хімікати та ДТП: на "Арені Львів" навчались рятувальники

Як повідомили Гал-інфо у прес-службі ДСНС Львівської області, 28 лютого на ДП ʺАрена Львівʺ відбулись навчально-методичні збори керівного складу цивільного захисту Львівської області з підведення підсумків роботи Львівської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту за 2019 рік з проведенням показових навчань.

Навчання відбулися під керівництвом голови Львівської обласної державної адміністрації Максима Козицького за участі представників районних державних адміністрацій та відповідальних за цивільний захист у регіонах.

До участі у навчаннях залучили пожежно-рятувальні підрозділи ГУ ДСНС України у Львівській області та КЗ ЛОР ʺЛьвівський обласний центр екстреної медичної допомоги медицини катастрофʺ.

Загалом до проведення навчань залучили 70 фахівців із різних служб та 17 одиниць техніки.

Навчання відбулися у три етапи.

Перший з них передбачав ліквідацію розливу небезпечної хімічної речовини та проведення деконтамінації особового складу та постраждалих. Відповідно до легенди, під час перевезення небезпечного вантажу, а саме, ємкостей з аміаком, відбулась розгерметизація однієї з ємкостей. Під час перевірки експедитором ситуації, він знепритомнів, водій, який залишався в кабіні знаходився в притомності. Перед рятувальниками стояла задача винести потерпілих із небезпечної зони, закрити витік аміаку та визначити небезпечно граничну концентрацію хімічних речовин в повітрі. Поставлені задачі були успішно виконані, постраждалих передали медикам для надання подальшої допомоги.

Під час другого етапу, рятувальники провели аварійно-рятувальні роботи під час ліквідації наслідків дорожньо-транспортної пригоди.

Відповідно до легенди, внаслідок ДТП 2 водії було затиснено конструкціями автомобілів. З одного із понівечених авто, рятувальники за допомогою гідравлічного обладнання деблокували травмованого водія та передати працівникам швидкої медичної допомоги. У іншій, аби вивільнити чоловіка, за допомогою спеціального обладнання довелось зрізати дах авто.

Завершальний етап навчань, полягав у гасіння умовної пожежі та рятуванні потерпілих на об’єкті з масовим перебуванням людей. Відповідно до легенди до оперативно координаційного центру звернувся охоронець ʺАрена Львівʺ з повідомленням про те, що з невідомих причин відбувся обвал будівельних конструкцій на стадіоні, що в свою чергу спричинило пожежу, шляхи евакуації з променади є заблоковані. На момент обвалу відбувалась конференція, в якій приймали участі 500 учасників. За інформаціє є потерпілі.

Для рятування потерпілих з під трибунного простору та з променади рятувальники задіяли автодрабини та колінчастий автопідйомник. Також як навчально-тренувальний елемент показано рятування по косонатягнутій мотузці, в даному випадку з даху стадіону.

По завершенню навчань відбулося підведення підсумків за результатами навчального збору та визначення завдань на наступний рік.

В свою чергу, начальник Головного управління ДСНС України у Львівській області Юрій Кагітін зазначив: ʺПровівши збір керівного складу цивільного захисту області, ми його організували з практичним відпрацюванням лише деяких елементів надання допомоги людям. Ви мали змогу побачити взаємодію безпосередньо підрозділів ДСНС з підрозділами швидкої допомоги.

Ми впевненні, що здатні виконувати будь-які поставлені завдання та готові до ліквідації негараздів різного характеру, які можуть виникнути на теренах Львівщини

Хочу наголосити, що під час таких навчальних заходів, налагоджується та практично відпрацьовується взаємодія, щоб більш ефективніше надавати допомогу під час реальних подійʺ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ