Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Пожежа майже повністю знищила село на Донеччині

Пожежа практично повністю знищила село Новокам'янка Бахмутського району, - повідомив Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Сьогодні вогонь приніс ще одну біду на Донеччину: близько 14-ї години практично повністю знищив село Новокам’янка Бахмутського району - з 5 будинків у населеному пункті вщент згоріли 4, на подвір’ї п’ятого будинку вогнем пошкоджений сарай, автівка, погоріли кури. 

Село розташоване вздовж траси, яка веде на Лисичанськ. Чи хтось кинув недопалка, чи трава вздовж траси загорілася з іншої причини, але вогонь перекинувся на лісосмугу, розповсюджувався зі страшною силою – люди й незчулися, як почали горіти хати. Кам’яні будівлі спалахнули, як сірники – люди вибігали з них, хто в чому був. Лише дивом ніхто не постраждав.

Шестеро погорільців знайшли притулок у родичів у сусідніх селищах. Одній родині з чотирьох осіб йти нікуди, тому дав завдання голові Бахмутської РДА Володимиру Боханову знайти людям помешкання. Як він мені доповів, родину (78-річну жінку, 58-ми та 55-річних чоловіка та його дружину й 29-річного сина) розмістили у гуртожитку ДП «Артемсіль». Притулок для них тимчасовий, завтра зранку вирішуватимемо, де їх розмістити на триваліший час. Поки що погорільцям доправили продукти та одяг", - йдеться у повідомленні.

Голова адміністрації нагадує, що пожежонебезпечна ситуація триває вже 4-й тиждень і зберігатиметься щонайменше протягом тижня наступного, поки не підуть дощі. Тож дотримуйтеся елементарних правил безпеки – маленька недбалість може призвести до страшних та трагічних наслідків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ