Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Працівники ДСНС провели інформаційне відпрацювання у Яворівському районі

Працівники ДСНС провели інформаційне відпрацювання у с. Терновиця Яворівського району. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі ДСНС Львівщини.

На території Львівської області з початку року виникло 1120 пожеж в природніх екосистемах,що більше ніж на 70 відсотків ніж минулого року, на теренах Львівщини загинуло 41 людей на водоймах з них 7 дітей.

Від початку року спостерігається невтішна статистика та зростання кількості загиблих осіб на пожежах та водоймах. Задля забезпечення безпеки населення рятувальники спланували проведення профілактичних відпрацювань населених пунктів та навчання серед населення, кінцевим результатом яких має стати підвищення рівня освіченості громадян у сфері особистої безпеки.

Тому, з метою попередження виникнення пожеж, зменшення кількості травмованих і загиблих та мінімізації збитків від пожеж рятувальники 16 серпня здійснили пожежно-профілактичне відпрацювання житлового сектору в с. Терновиця Яворівського району.

Профілактичні бесіди проводилася із членами малозабезпечених та багатодітних сімей, а також із самотніми людьми, які як ніхто інший потребують додаткової уваги та опіки. У ході відпрацювання з населенням проведена робота щодо дотримання правил пожежної безпеки в побуті та на природі, заборона спалювання сухостою та правил поведінки на воді.

Під час заходу фахівці пожежно-рятувальної справи обговорювали із населенням найпоширеніші причини виникнення пожеж та найефективніші способи їх попередження. Мешканці отримували пам’ятні листівки, де вказувалися основні недоліки в монтажі та експлуатації електрообладнання, правила поведінки під час купання та правила поведінки під час відпочинку на природі . Селян проінформували про основні правила пожежної безпеки, а також провели профілактичні бесіди щодо виникнення пожеж через необережне поводження з вогнем, дитячі пустощі з вогнем.

Не оминули рятувальники своєю увагою і Терновицьку школу. З працівниками навчального закладу вогнеборці поспілкувались про порядок використання вогнегасника та основні дії при виникненні пожежі, нагадали про заборону спалювання сухої страви.

Нагадаємо, на пожежі у Львівській області ледь не згоріло 10 свиней.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ