Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Працівники Львівської мерії прибирали місто від снігу

Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
1/14
З огляду на рекордну кількість снігових опадів, яка випала за останню добу у місті, з 15.00 год прибирати вулиці, хідники і площі міста вийшли працівники Львівської ратуші, районних адміністрацій та комунальних служб. Про це інформує 8 лютого Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

Як наголосив мер Львова Андрій Садовий, жодна снігоприбиральна техніка не зможе впоратися з такою кількістю снігу, тому єдиний варіант, аби місто було чистим і безпечним, — щоб усі виходили і долучались до прибирання.

"Цього тижня буде дуже багато опадів снігу. Жодна снігоприбиральна техніка не зможе з цим впоратися. Тому єдиний варіант — щоб ми всі виходили і прибирали. Тож сьогодні із 15.00 год всіх працівників Ратуші та районних адміністрацій ми скеровуємо по місту Львову прибирати. Сьогодні на апаратній нараді ми прийняли таке рішення і я дав команду до виконання. Це треба буде робити і завтра, і післязавтра. Бо закупити 300 одиниць техніки на один тиждень — це нераціонально. Нагадаю, що декілька років тому, коли були сильні снігопади, ми вже виходили прибирати.

У нас за останню добу випало 35 см снігу, і так виглядає, що наступні 10 днів його буде дуже багато, і нема у природі стільки техніки, яка могла би одночасно все це прибрати. Тому кожен, хто де живе і працює, власники магазинів, кафе, готелів повинні виходити і наводити порядок. Це об'єднає нас усіх. У багатьох країнах світу у такий час просто оголошують надзвичайну ситуацію, а ми — працюємо.

Всі магістральні і міжквартальні дороги розчищені і посипані. Звичайно, є проблеми біля житлових будинків, але там мешканці зараз виходять і починають прибирати. Всі хідники в місті, дороги ми посипаємо піскосумішшю, а каву використовуємо тільки для парків та скверів. Це гарне добриво для росту трави і рослин. Головне — робити, не сидіти і говорити, як все погано, а змінювати життя у своєму місті і своїй країні", — розповів мер Львова Андрій Садовий.

Для якісної організації роботи, управління та департаменти мерії розділені за напрямками. Так, площу Соборну та площу перед храмом св. Андрія прибирає департамент «Адміністрація міського голови».

"Зранку, коли ми їхали на роботу, заступник міського голови Львова Андрій Москаленко сказав: „Євгене, треба показувати приклад — брати шуфлі в руки і самому відгортати сніг від своїх помешкань“. Ми так і зробили. Наша майстрова з ЖЕКу нас скерувала на одну з прилеглих вулиць центральної площі, — наголосив директор департаменту „Адміністрація міського голови“ Євген Бойко. — Сьогодні, в час аномальних погодних умов, треба показувати приклад і прибирати на своїх вулицях. За останню добу випало більше 35 см снігу, комунальні служби самі не можуть впоратися з цими обов’язками, тож їм потрібно допомогти. Сподіваюся, що ця ініціатива буде із підхоплена львів'янами і кожен, у міру можливості, прибиратиме біля своїх помешкань".

"Маємо рекордну кількість опадів, тому залучені всі служби, і потрібно, щоб всі допомагали. Також дякуємо всім, хто працює біля установ, кафе, закладів, інституцій", — зазначив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ