Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Працівники СБУ запобігли більше як 200 терористичних актів в різних регіонах України

Президент Петро Порошенко взяв участь у підсумковій колегії Служби безпеки України, присвяченій підведенню підсумків 2015 року. Повідомила прес-служба Президента.

Звертаючись до учасників колегії, Президент відзначив, що країна вже 2 роки протистоїть російській агресії. «Збройні Сили України, волонтери, Український народ і, значною мірою, військовослужбовці, офіцери, генерали, солдати, сержанти, старшини СБУ довели, що вони здатні зупинити ворога, побудувати ефективну систему політичних, економічних, військових, зовнішньополітичних і інших безпекових заходів протидії військовій ворожій стратегії агресора», – заявив Президент.

Глава держави відзначив кардинальні зміни, які відбулися в СБУ за останній рік. «Ми побудували фактично нову Службу безпеки України, і сьогодні весь Український народ і я, як Президент і як Верховний Головнокомандувач, бачу перед собою натхненних військовослужбовців, які впевнені у своїй надзвичайно почесній і важливій державницькій місії», – заявив Петро Порошенко.

Президент зазначив, що рішучі дії з протидії агресії змусили ворога перейти до нових форм ведення гібридної війни проти України – диверсійної та терористичної діяльності, використання агентів впливу, різкої активізації в інформаційному просторі. Метою цих дій є розкол України та дестабілізація внутрішньополітичного становища.

Президент відзначив надзвичайно високу ефективність антитерористичних і протидиверсійних дій СБУ. Під час оперативних заходів було знешкоджено більше 20 ворожих диверсійно-розвідувальних груп, упереджено скоєння більше як 200 терористичних актів в різних регіонах України, припинено діяльність понад 70 екстремістських угрупувань, розпочато і завершено розслідування кримінальних проваджень за статтями «шпигунство» і «державна зрада» (114 випадків шпигунства, де об’єктивно підозрювані вже залучені до кримінальної відповідальності. 27 особам вже винесені справедливі вироки суду, шпигуни та зрадники запроторені за грати саме завдяки зусиллям оперативних працівників СБУ). У затриманих вилучено близько 1,5 тис одиниць зброї, більше як 2 тонн вибухівки.

Глава держави акцентував увагу на ефективній роботі Служби безпеки України з випередження дій злочинців та терористів, зокрема – на спецоперації із знешкодження диверсійно-терористичної групи «Лісника». «Болісною втратою для всіх нас є загибель під час спецоперації бійця спецпідрозділу Андрія Кузьменка, який ціною свого життя, маючи всі можливості знешкодити всіх, хто перебував у квартирі, врятував дитину, закрив від куль бандитів і терористів своїх колег. Вічна пам’ять героям, які віддали своє життя за право українців жити під мирним небом в єдиній соборній вільній демократичній Україні. Вічна пам’ять таким, як Андрій Кузьменко. На їх прикладах будуть виховуватися покоління українських захисників Вітчизни, його життя буде прикладом для співробітників «Альфи» і Служби безпеки України», – наголосив Петро Порошенко.

«Ворог повинен знати, що Український народ не зламати і не залякати! Ми, Український народ, обрали свій шлях, знаємо його ціну і надалі будемо впевнено рухатись вперед, обороняючи український суверенітет і українську незалежність!», – заявив Президент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ