Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Православні віряни зможуть відзначати Різдво 25 грудня

Православна Церква України дозволила проводити Різдвяне богослужіння цього року за Новоюліанським календарем – 25 грудня. Таке рішення ухвалили вчора, 18 жовтня, під час засідання Священного синоду ПЦУ.
Чарівна зима у львівському скансені в передріздвяному часі. Фото Анна Джунківська, Гал-інфо

Про це повідомив очільник ЛОВА Максим Козицький і додав, що це важливий крок, який ще більше зближує Україну зі всім цивілізованим світом. 

Як йдеться в офіційному повідомленні про засідання Священного Синоду 18 жовтня, в Церкві та в суспільстві протягом багатьох років уже точиться дискусія щодо того, коли потрібно святкувати Різдво. З метою вивчення реальної церковної потреби в здійсненні незабаром календарних змін та через обставини війни Синод Православної Церкви України дав дозвіл на проведення Різдвяних літургій 25 грудня. 

Там, де для цього існують пастирські обставини та засвідчується бажання вірних, як виключення дозволити за рішенням настоятеля та громади 25 грудня 2022 р. звершити богослужіння за чином свята Різдва Христового з подальшим поданням через єпархіальні управління до Київської Митрополії письмової інформації про число учасників такого богослужіння. У разі звершення такого богослужіння його учасники в цей день звільняються від обмежень посту", –  зазначили там. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ