Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Правовірний мормон Хантсман осоромив православного Путіна

Правовірний мормон Хантсман осоромив православного Путіна.

Постановочне купання кремлівського вождя

У темну святохрещенську ніч кремлівський вождь взяв участь у постановочному шоу йорданського купання. На змонтованому відео видно, що із теплої палатки Путін вийшов у валянках і тулубі. Пройшов по сіну, густо накладеному на сніг, до дбайливо облаштованої ополонки із деревним поруччям, розміром півтора метра на три. Обережно увійшовши по спеціально зроблених сходах у воду, Путін перехрестився по-католицькому, пройшов до протилежного краю ополонки і двічі занурився в воду: спочатку – по плечі, а потім – по очі, затиснувши рукою ніс, аби у носову порожнину не потрапила освячена вода. Вийшовши з ополонки на спеціально постелений килим, Путін одягся й швиденько подався до теплої палатки.

Характерна річ, що ні пари із уст Путіна, яка мала би бути на морозі, відеокамера не зафіксувала, як теж і пари від тіла, яка утворюється довкола тіла після купання у крижаній воді. А найголовніше – для мільйонів путінських прихильниць, які від 2014 року нидіють в очікування генетичного матеріалу від Путіна, щоби завагітніти на підставі законопроекту депутатки Мізуліної, фасон натільної білизни правителя РФ залишився невідомим.

Дмітрій Пєсков повідомив, що Путін купається у йорданській воді завжди, але таємно. Так, наприклад, минулого року він не шампанське дегустував за інавгурацію Дональда Трампа, а топив свої емоції у крижаній воді. Цього року, зазначив Пєсков, купання Путіна вирішили зробити публічним із огляду на вибори, щоб увесь електорат і світ бачили, що головний кандидат на президентську перезмінку має прекрасну фізичну форму, – повідомило видання «Московский Комсомолец».

Джон Хантсман – американець із загартованими тілом і духом

Подивившись на фейкову йорданську купіль Путіна, Джон Гантсман – Надзвичайний і Повноважний Посол США на РФ, вирішив показати руским як у холодній воді купаються справжні чоловіки. Із групою своїх підлеглих американський дипломат прибув на територію руского Новоєрусалимського монастиря, щоби з нагоди першої річниці інавгурації Дональда Трампа здійснити купіль у водах Істри.

Антон Трояновскі, керівник московського бюро видання «The Washington Post», сприйняв купання Джона Хантсмана як «останню спробу відновити дружні відносини між РФ і США у вигляді напівголого американського посла». Натомість купання працівників американської дипломатичної місії мало цілком іншу символіку – Хантсман і його колеги задекларували, що американський народ є мужнім і сильним, отож Путіну не вдасться підім’яти американців і диктувати США свою політичну волю.

Іще характерна деталь. На відміну від Путіна, Джон Гантсман ішов до ополонки не вночі, а вдень, не в тулубі, а в халаті, тричі занурився у воду з головою, а вийшовши на берег не відразу побіг у теплу палатку для переодягання, а дочекався всіх свої колег із водяної купелі. Ошелешена руска преса змушена була визнати, що Джон Гантсман «по-американськи сміливий і по-англійськи галантний», а ще має командний дух і корпоративну налаштованість. Купання американців руский «Телеканал 360» знімав і коментував без вигідних ракурсів і маніпуляцій.

Є сподівання, що Антон Трояновскі, керівник московського бюро видання «The Washington Post», порадить Джону Гантсману приїхати у Київ, звідкіля пішла традиція спочатку Хрещення, а відтак і Йорданського купання у Дніпрі, де американський посол матиме можливість ще й інтелектуально поспілкуватись із українцями під час гартування.

Кремлеві не подобається прагматизм Макрона

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан окреслив актуальні міжнародні проблеми на 2018 рік, у число яких записав:

▪ концепцію Дональда Трампа стосовно перегляду іранського ядерного договору,

▪ шляхи врегулювання сирійської війни;

▪ відносини Франції зі США, ЄС, країнами Близького Сходу, Китаєм.

Зокрема, чимало політичних подразників є у відносинах із Москвою. Українське питання не вирішене. Питання хімічної зброї в Сирії теж. Франції потрібні роз'яснення, тож Париж готовий обговорювати всі проблеми. Тепер справа за Москвою, чи готова вона до цивілізованого вирішення конфліктних питань обличчя в обличчя, чи й надалі буде лише висловлювати своє невдоволення й демонструвати безпідставні амбіції.

Свого часу президент Макрон сказав у вічі Путіну, що кремлівські телеканали «Russia Today» і «Sputnik» поширювали про французькі вибори брехливу інформацію, поводили себе не як представники ЗМІ, а як пропагандисти. Макрон назвав РФ джерелом міжнародної брехні, розкритикував відсутність прав людини на РФ, а також попередив, що не стоятиме осторонь у разі, якщо терористи Путіна будуть винищувати сирійців хімічною зброєю, – пише видання «Vox».

Пентагон почав готувати Європу до зіткнень із Москвою

У рамках дослідницької програми IBex оборонне логістичне агентство США має намір вивчити інфраструктуру п'яти країн Європи: Білорусі, України, Фінляндії, Молдови і Польщі. Згідно з програмою IBex зазначені дослідження необхідні, щоби покращити готовність цих країн до умов воєнного часу і надзвичайних ситуацій. Пентагон бажає вивчити логістичні мережі та коридори для постачання різних товарів, а також для підготовки промисловості Білорусі, України, Фінляндії, Молдови і Польщі до умов війни.

У звіті кожної з п'яти країн повинні бути вказані місцеві і регіональні пункти отримання води, продуктів харчування, пального, медикаментів, промислового обладнання та одягу. Також Пентагон цікавлять місцеві будівельні матеріали – пісок, цемент, колючий дріт, пиломатеріали і будівельна техніка. У звіті також повинно бути вказано, які існують проблеми з постачанням перерахованих вище матеріальних засобів. Окрім того, військовим США необхідна інформація і про місцеві та регіональні виробничі потужності, про мобілізаційні можливості й транспортну інфраструктуру – порти, залізничні й автомобільні дороги, аеропорти, річкове сполучення, мости і поромні переправи, – повідомило видання «Weapon News».

Костянтин Сівков, член-кореспондент Української академії ракетних і артилерійських наук, коментуючи дії США, висловив припущення, що американці завчасно готуються до часу «Х», коли внаслідок санкцій на РФ почнеться процес дезорганізації й розпаду території та загального хаосу. Тоді вони зможуть ввести на РФ війська у рамках стабілізаційної місії під егідою ООН.

Ярослав Левків

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ