Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Правової колізії в ситуації з Михайлом Сендаком немає – Андрій Гнида

Правник БО «Твоє право» Андрій Гнида прокоментував «Гал-info» ситуацію щодо участі голови Львівської обласної ради Михайла Сендака у двох виборчих списках – до Львівської обласної та до Верховної Ради – від різних політичних сил.
За його словами, ані в Законі України «Про вибори народних депутатів України», ані в Законі України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» немає обмежень щодо участі у виборах одного кандидата від різних політичних партій в різних округах. «Одна і та ж особа не може балотуватися від різних партій в один орган або ж в органи одного рівня, наприклад до Верховної Ради або ж одночасно до міської ради та на міського голову Львова. У ситуації ж щодо Михайла Сендака, на мою думку, правової колізії немає», – сказав «Гал-info» Андрій Гнида.
Михайло Сендак зареєстрований ЦВК четвертим номером у списку Селянської партії України до Верховної Ради України. Водночас він є дев’ятим номером до Львівської обласної ради від БЮТ.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ