Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Правила обміну жарівок на LED-лампи змінили: говорять про скорочення попиту

В Україні триває програма безкоштовного обміну ламп розжарювання на LED-лампи, однак як повідомили в Мінекономіки, тепер правила обміну змінено.

Загалом програма охопила 23 тисячі населених пунктів, а з початку старту програми у відділеннях Укрпошти майже 3 млн українців обміняли близько 14 млн ламп. 

Найбільш активними в обміні ламп є мешканці Київщини – тут обміняли вже майже 2 млн штук, на Дніпропетровщині кількість обміняних ламп складає 1,4 млн, Львівщині – 1,1 млн, на Харківщині - 860 тис., Одещині 810 тис., Вінниччині 730 тис., на Черкащині – 510 тис.

Як повідомляють в міністерстві, станом на 22 березня в усіх населених пунктах доступно ще 11 млн ламп, які можуть забезпечити 2,2 млн домогосподарств.

"Але треба мати на увазі, що Укрпошта з 22 березня буде скорочувати кількість відділень, де можна буде обміняти старі лампи розжарювання на економні енергозберігаючі LED-лампи. Це відбувається через скорочення попиту населення в деяких відділеннях – саме вони повернуться до звичайного формату роботи і будуть надавати тільки поштові та фінансові послуги. Центральні відділення та ті, де обмін ламп проходить активно, продовжать видавати світлодіоди", - йдеться на сайті міністерства.

В найвіддаленіших селах, які до проєкту обміну долучилися нещодавно, обмін триватиме до кінця квітня. А вже з 1 травня обміняти старі лампи розжарювання на світлодіоди можна буде у 23 відділеннях в містах-мільйонниках та обласних центрах країни, де все ще зберігається високий попит і потреба.

Укрпошта та обмін ламп: кожне відділення вигадало свої правила

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ