Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Представник ГПУ вважає Інтерпол упередженим

Представник Генпрокуратури України вважає Інтерпол упередженим через відмову організації оголосити в міжнародний розшук підозрюваних у злочинах проти Майдану.

Про це журналістам у Києві заявив начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк.

За словами українського чиновника, Інтерпол мотивує відмову підозрами, що переслідування колишніх високопосадовців має політичну, а не кримінальну складову.

«По Майдану жодного високопосадовця, починаючи з "беркутівця" і закінчуючи вище, не оголошено в розшук. Вони (Інтерпол) вбачають політичні мотиви нібито... Чому вони так роблять, я не розумію. Яроша, наприклад, Російська Федерація оголосила в розшук. І через тиждень на нього вже "червона картка" виставлена. А у нас цей процес триває місяцями і буває відмовляють", - цитує агентство Горбатюка.

Чиновник додав, що відчуває "упереджене ставлення".

Подібні звинувачення на адресу Інтерполу лунали від пана Горбатюка і раніше.

Із сайту Інтерполу цього року було знято цілу низку "червоних карток" на колишніх українських високопосадовців у зв'язку з підозрами на політичні мотиви подання в розшук.

BBC

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ