Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Представники Держспецзв’язку взяли участь у міжнародному засіданні з кібербезпеки

Представники Держспецзв’язку взяли участь у засіданні національних контактних осіб з використання комунікаційної мережі ОБСЄ з проблематики кібербезпеки, яке відбулося в м. Відень (Австрія).

У засіданні, організованому Департаментом протидії транснаціональним загрозам Секретаріату ОБСЄ, взяли участь представники 40 держав-учасниць ЄС. Про це Гал-інфо повідомили в прес-службі Держспецзв’язку.

Під час засідання учасники заслухали доповіді та роз’яснення з впровадження заходів зі зміцнення довіри в кіберсередовищі, необхідності обміну інформацією для підтримки подальшої роботи та зміцнення міжнародного співробітництва.

Учасники з Нідерландів, Чехії та Словаччини наголосили на необхідності створення проекту Комітету з безпеки. Крім того, в рамках засідання розглядалися питання щодо проведення заходів та тренінгів з підвищення довіри ОБСЄ, розробки національної стратегії кібербезпеки, оновлення та адаптації законодавства у сфері кібербезпеки і безпеки інформаційно-комунікаційних технологій.

Крім того, під час засідання організатори провели ситуаційний тренінг-моделювання. В рамках тренінгу було змодельовано ситуацію кібератаки, учасники мали відпрацювати протокол прийняття рішень та каналів міжнародної взаємодії при фіксуванні, нейтралізації та ліквідації наслідків кіберінцидентів та глобальних кібератак на об’єкти критичної інфраструктури.

Нагадаємо, Держспецзв'язку пропонує обов'язкову реєстрацію всіх абонентів мобільного зв'язку в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ