Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Представники Львівщини перемогли на конкурсі працівників позашкільної освіти

Днями Міністерство освіти і науки України затвердили рейтингові списки переможців Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників закладів позашкільної освіти «Джерело творчості» (2023/2024 навчального року). Про це повідомляє Львівська ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Серед переможців два представники Львівщини, а саме керівник гуртків двох комунальних закладів позашкілля Сокальської міської ради: Ольга Сольвар – «Сокальський будинок дитячої та юнацької творчості», військово-патріотичний напрям, та Володимир Михальов – «Сокальська станція юних техніків», науково-технічний напрям.  

Ольга Сольвар веде гурток «Пласт».

«Насправді я заскочена, щиро вдячна, що так поціновано мою  працю. Напевно, велика складова цієї перемоги – це мої діти, які приходять на гурток, у них горять очі, і це дуже мотивує. Також я дуже вдячна директору нашого Будинку дитячої творчості Марії Поліщук, яка запропонувала вести гурток. Вона також ініціювала нашу участь у конкурсі.    

Основне завдання, яке я ставлю перед собою, - це виховання національно свідомої патріотичної молоді, формування особистостей, котрі не бояться ухвалювати рішення та втілювати у життя свої плани. Власне, мої гуртківці самостійно організовують змагання для учнів на історичну тематику: восени – до Дня Листопадового чину, а весною ми мали змагання «Лицарі св. Юрія». Я прагну навчити дітей проявляти ініціативу і сміливо творити задумане. До слова, минулого тижня ми провели пластовий табір «Сторожова застава», у форматі вишколу «Життя в природі». Учасниками були не лише пластуни, а й охочі діти із сіл громади. То був гарний провідницький досвід для старших вихованців, саме вони виконували ролі «писаря», «бунчужного», «господарника», «головного кашовара», – повідомила Ольга Сольвар.

Володимир Михальов у «Сокальській станції юних техніків» веде три гуртки: фотогурток, гурток відеозйомки та монтажу і гурток з підготовки операторів безпілотних літальних апаратів. 

«На конкурс ми подали програму з підготовки операторів БПЛА, багато матеріалів про роботу нашого гуртка, відео занять, авторські програми та методичні розробки. 

Головною нашою метою  було привернути увагу до крайньої потреби вкладати кошти у розвиток і популяризацію позашкілля, особливо технічних напрямків.  Інженерія, конструювання, моделювання – за цими галузями майбутнє, самі ці професії сьогодні найбільш затребувані і саме позашкілля має виявляти, підтримувати і розвивати юних конструкторів та техніків. Для цього, звісно, потрібна сучасна матеріально-технічна база. 

До слова, у Сокальському будинку дитячої творчості  оператори БЛПА навчаються на симуляторах трьох типів. Це стало можливим завдяки фінансовій підтримці департаменту освіти і науки Львівської ОДА і Сокальської міської ради. Синергія завжди дає добрі результати», – зазначив Володимир Михальов. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ