Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Представники Львівщини розповіли, як працюють з громадами над впровадженням Адресного реєстру

Навчальний воркшоп для регіональних членів центрів компетенції Єдиного державного реєстру адрес відбувся у Києві вчора, 18 квітня.
Фото - ЛОДА

Про це повідомляють в ЛОДА. 

Ініціаторами зустрічі стали Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури та Міністерство цифрової трансформації. Захід стосувався прикладних питань роботи із Єдиним державним реєстром адрес. Йшлося зокрема про зміни, які відбулись у функціональному середовищі, різні аспекти роботи у промисловій версії реєстру.

Учасники вкотре, акцентували на важливості його впровадження: точні адресні дані, розташовані в єдиному середовищі, не лише дозволять уникнути плутанини та махінацій із правом власності, але й позитивно вплинуть на такі важливі речі, як, до прикладу, своєчасне прибуття на місце непередбачуваних ситуацій екстрених служб (пожежної чи швидкої медичної допомоги).  

«Адресний реєстр — один із базових — ще до кінця року його почнуть використовувати всі центральні органи виконавчої влади. Це означає, що від повноти та якості його наповнення залежатиме надання субсидій, соціальних послуг, ведення Реєстру пошкодженого та знищеного майна та інші важливі процеси чи послуги. Крім того, Адресний реєстр стане частиною містобудівного кадастру державного рівня. Дані, які він міститиме, можна буде використовувати для розробки комплексних планів просторового розвитку територій територіальних громад. Тому, розуміючи важливість цифровізації всіх процесів та потребу у відповідного рівня спеціалістах, ми посилено працюємо, допомагаючи з навчанням кадрів у громадах», — деталізує директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА Олена Василько.  

Також поговорили про особливості роботи над впровадженням Адресного реєстру.

«Найважче тим уповноваженим органам містобудування та архітектури, які є неукомплектованими і не мають фахівців відповідної кваліфікації. Це дуже ускладнює і сповільнює роботу. Але також часто суть роботи полягає не лише у координації та моніторингу діяльності спеціалістів на місцях, але й у виконанні просвітницької функції, — донесенню пріоритетності та неминучості реалізації проєкту. Хочу ще раз наголосити: всім громадам необхідно працювати над створенням Адресного реєстру, — і Львівська обласна державна адміністрація готова всіляко сприяти і допомагати їм із цим», -  розповіла у межах панельної дискусії головна спеціалістка відділу містобудівного кадастру обласного департаменту архітектури Ангеліна Борщ.

Очікується, що до кінця року відповідальні особи органів місцевого самоврядування завершать і навчання, і підключення до промислової версії Адресного реєстру, спеціалісти активно працюватимуть над виявленням помилок в адресації та виправлятимуть їх, а всі назви населених пунктів та всі вулиці будуть верифікованими.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ