Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Представництво ЄС визначило найкращих знавців Європи

Сьогодні у приміщенні Представництва ЄС в Україні пройшло нагородження переможців вікторини на тему Європи та Європейського Союзу Euroquiz. Перемогу здобули Вікторія Абакумова з Харкова (у складному рівні) та Євген Васильченко з Добропілля (у простому рівні), які набрали найбільшу кількість балів протягом 5 раундів вікторини.

Всього у вікторині взяло участь понад 13,5 тисяч чоловік з усіх областей України. Вікторина проходила в онлайн-режимі на сайті euroquiz.org.ua у 5 етапів з лютого по травень 2017 року. Це вже третя щорічна вікторина на визначення найкращих знавців Європи, яку проводить Представництво ЄС в Україні. На церемонії вручення були гості з Вільнюсу, Києва, Львова, Тернополя, Черкас, Дніпра та Запоріжжя.

Переможців привітав Голова Представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі. Звертаючись до учасників вікторини, він зазначив: «Ми сподіваємося, що це стане тільки початком вашого європейського майбутнього. Тепер ви матимете можливість подорожувати без віз, брати участь в європейських програмах, вчитися в Європі, знаходити і відвідувати друзів в ЄС».

Переможці отримали Грамоти та сувеніри від Представництва ЄС в Україні, а найкращі 100 учасників у кожній з категорій були відзначені Сертифіками про успішне проходження Євровікторини та цінними призами.

Окрім цього, в рамках церемонії було нагороджено переможців Конкурсу відео на тему енергоефективності, який також був організований Представництвом ЄС в Україні. Серед аматорських відео переможцями стала Вікторія Солодка та Андрій Рогозін із сюжетом про енергозбереження в Україні, а серед профі – Сергій Савченко з роликом, який закликає економити тепло. Вікторія Солодка та Андрій Рогозін отримали в якості подарунка 2 квитки на Atlas Weekend, а Сергій Савченко – 2 абонементи на Одеський міжнародний кінофестиваль.

Переможців привітала Вікторія Давидова, радник з питань преси та інформації Представництва ЄС. «Цього року у нас була надзвичайно складна тема – енергозбреження. Тому іще цікавіше було дивитися на результати. Ми побачили дуже цікаві ідеї та роздуми, за які вдячні учасникам», - сказала Давидова.

У церемонії також узяли участь Юргіс Вілчінскас, Керівник відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні, Микола Мовчан, Заступник Міністра з питань Європейської інтеграції, Міністерство молоді та спорту України, та інші гості.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ