Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прем'єр Грузії заявив, що ухвалить закон про "іноагентів" попри суспільну критику

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що всупереч негативній реакції громадськості та медіа, влада готова ухвалити закон про "іноагентів"

Про це повідомляє Грузія Online.

"Альтернативи прозорості в демократичному суспільному укладі немає. Ніхто не може обґрунтувати, чому прозорість може бути поганою", - заявив він.

За словами прем'єр-міністра, проєкт закону "Про прозорість іноземного впливу" повністю налагоджений.

"Законопроєкт від початку до кінця налагоджений, єдине, що цей законопроєкт передбачає - це щорічне декларування фінансів, якими володіють неурядові організації та відповідні ЗМІ. Вони доводять нам, що прозорість - це щось російське, а непрозорість - європейське", - додав Кобахідзе.

Він також висловив переконання, що неурядові організації здійснюють цензуру в соцмережах.

"У той час, коли ці люди були при владі, безпосередньо афілійовані з владою, вони самі піддавали цензурі ЗМІ. Сьогодні вони вже не мають змоги це робити, проте там, де вони можуть, вони здійснюють цензуру, у соціальних медіа", - пояснив грузинський прем'єр.

Кобахідзе також запевнив, що непрозорість та цензура для влади абсолютно неприйнятні.

"Ми вважаємо, що прозорість і свобода слова є визначальними цінностями в демократії, тому давайте максимально захищати і той, і інший принцип, обидві цінності", - підсумував Кобахідзе.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ