Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прем'єр Угорщини з'явився з шарфом, що зображує країну з українськими територіями - МЗС відреагувало

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прийшов на футбольний матч із шарфом, на якому зображена Угорщина з частиною української території.
Фото - Суспільне

У відповідь Міністерство закордонних справ України викликало угорського посла, щоб заявити йому про неприйнятність вчинку Орбана, пише Суспільне. 

Як заявив офіційний представник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко: "Пропагування в Угорщині ідей ревізіонізму не сприяє розвитку українсько-угорських відносин та не відповідає принципам європейської політики".

Відтак МЗС України запросило угорського посла, щоб довести до його відома неприйнятність вчинку Віктора Орбана.

"Очікуємо на офіційні вибачення угорської сторони та спростування зазіхань на територіальну цілісність України", — зазначив Ніколенко.

До складу угорської території на шарфі Орбана також включені землі Румунії, які Угорщина втратила згідно з Тріанонським договором від 1920 року. МЗС Румунії також відреагувало на вчинок угорського прем’єра, вручивши послу Угорщини ноту із засудженням вчинку Орбана.

"Такий жест, вочевидь, контрастує з атмосферою відкритості та поновленням двостороннього діалогу з нагоди нещодавніх консультацій, які румунський міністр закордонних справ провів у Будапешті як зі своїм з угорським колегою, так і угорським прем'єром", — зазначили у румунському зовнішньополітичному відомстві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ