Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прем’єрка Британії підтримала зняття санкційного тиску з Росії у ПАРЄ

Прем’єрка Британії Тереза Мей підтримала повернення права голосу російській делегації у ПАРЄ, заявивши, що збереження РФ у Раді Європи дозволить покарати Росію за порушення нею прав людини.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Мей заявила під час виступу перед депутатами Палати громад.

Відео виступу у своєму Twitter оприлюднило посольство України у Великій Британії.

Під час дебатів один з депутатів запитав Мей, чи не непокоїть її повернення російській делегації права голосу  у ПАРЄ в той час, як РФ продовжує окупацію Криму, а громадянам РФ лише днями висунули підозри у справі про збиття MH17.
"Ми не визнаємо і ніколи не визнаємо незаконну анексію Криму Росією", - запевнила спершу Тереза Мей.

Вона додала, що у Раді Європи існують розбіжності щодо Росії та зауважила, що РФ не сплачує свої внески в РЄ. Проте, на переконання британської прем’єрки, членство РФ у Раді Європи все ж необхідно зберегти.

"Причина в тому, що її (Росії – ЄП) членство в цій організації є одним з небагатьох доступних способів міжнародного співтовариства притягнути Росію до відповідальності за порушення нею прав людини", - заявила Тереза Мей.

Послольство України відреагувало на заяву британської прем'єрки, зауваживши, що РФ повинна поважати європейські цінності та міжнародне право перед тим, як повертатися до ПАРЄ, а не навпаки.

"Повернення Росії до ПАРЄ, на жаль, не допоможе звичайним російським громадянам, оскільки Путін не поважає верховенство права", - додали в українському посольстві.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ