Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика  |  Cуспільство

​Прем’єр-міністр: Мальський зробив усе від нього залежне для розв'язання проблеми з опаленням

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук відвідав Новояворівськ та Новий Розділ, де особисто взяв участь у обговоренні надзвичайної ситуації, що сталась з початком опалювального сезону в цих містах Львівщини.
Олексій Гончарук - Прем'єр-міністр України

"Станом на сьогодні, на мою особисту думку, очільник обласної державної адміністрації зробив все від нього залежне, щоб цю ситуацію вирулити. Проблему я тут бачу в іншому. Цими об’єктами управляє незрозуміла мені приватна структура, яка дивним чином себе поводить, і по якій, на мою особисту думку, має бути порушена кримінальна справа.

На мою думку, це не припустима ситуація. Це погано. Саме тому я сюди приїхав, щоб дати оцінку роботі людей, які за це відповідають: місцевої влади, роботі АРМИ, звернутися до правоохоронних органів, щоб вони порушили справи і дали оцінку роботі директорів в тому числі цього приватного підприємства", – зазначив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час відвідин Нового Роздолу та Новояворівська. 

"Через безвідповідальність сумнівної приватної компанії, яка де-факто контролює ТЕЦ, 60 тисяч людей у Новому Роздолі та Новояворівську могли залишитись без тепла взимку.

Що сталось? Ці два міста виявились не готовими до подачі тепла: у трубах немає води, гідравлічні випробування влітку не проводились, працівники ТЕЦ не отримують зарплату вже майже півроку.

Чим займалась приватна компанія-управитель весь цей час — із цим мають розібратись відповідні правоохоронні органи.

Я не залишу цю ситуацію без контролю та хочу нагадати, що у кожної неспроможності в розв'язання проблеми – є ім‘я та посада. Все це буде виявлено та отримає належну оцінку і належне покарання. Представники поліції вже цим займаються.

У Новояворівську люди будуть з теплом в домівках за декілька днів.

Ситуація в Новому Роздолі трошки складніша. Там тепломережа не готова до старту.

Дав доручення протягом щонайбільше п‘яти днів підготувати мережу до старту! ДСНС готові у разі зниження температури забезпечити громадян усім необхідним", - додав Гончарук на своїй Facebook сторінці.

Нагадаємо, у січні 2018 року НАБУ затримало керівництво ТзОВ "Енергія Новий Розділ" і ТзОВ "Енергія Новояворівськ", які постачали опалення і Новий Розділ та Новояворівськ, за підозрою у реалізації корупційної схеми. Оборудку з пільговим газом вперше виявили у ТзОВ "Енергія-Новояворівськ" у квітні 2016 року. Кінцевими бенефіціарами компаній є народні депутати від Блоку Петра Порошенка, брати Ярослав і Богдан Дубневичі.

Як повідомляло Гал-інфо, Олексій Гончарук у Новояворівську провів нараду щодо відновлення теплопостачання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ