Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прем'єр-міністр Японії їде до України з несподіваним візитом

Сьогодні, 21 березня, прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда відвідає Україну з несподіваним візитом. Про це повідомляє МЗС Японії.
Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда

Кісіда вже вилетів з Індії до України, повідомляє японське видання NHK.

Очікується, що прем'єр-міністр прибуде для переговорів на вищому рівні з президентом Володимиром Зеленським. Це буде перший візит глави японського уряду в Україну від початку повномасштабного вторгнення РФ.

Як відзначає ​​NHK, у понеділок Кісіда зустрівся з прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді, а у вівторок мав повернутися до Японії. Але представники японського уряду та правлячої партії заявили, що замість цього він поїхав до України. Кореспондент бачив, як Кісіда сідав на потяг у Перемишлі в Польщі, неподалік від кордону з Україною, близько 1:30 ночі за місцевим часом.

"Прем'єр-міністр Кісіда від імені Японії та G7, в якій Японія головує, безпосередньо передасть нашу солідарність і непохитну підтримку Україні", — зазначили у зовнішньополітичному відомстві країни.

На зустрічі на вищому рівні з президентом Зеленським прем'єр-міністр Кісіда також рішуче відкине російську агресію проти України та односторонню зміну статус-кво за допомогою сили, додали в МЗС. Також він підтвердить свою рішучість підтримувати міжнародний порядок, заснований на верховенстві права.

22 березня прем'єр-міністр Кісіда відвідає Республіку Польща для проведення зустрічі на вищому рівні і повернеться до Японії вранці 23 березня, зазначили в МЗС Японії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ