Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Кримінал

Прес-секретар Чорновола сказав, хто був зацікавлений у вбивстві

У вбивстві В'ячеслава Чорновола насамперед були зацікавлені ті, хто через його непохитну принциповість не міг здобути собі політичних чи бізнесових зисків. Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив журналіст, прес-секретар В'ячеслава Чорновола Дмитро Понамарчук.

"Я давно зробив висновок, що ті, хто через непохитну принциповість В'ячеслава Чорновола не міг здобути собі політичних, бізнесових зисків, насамперед були зацікавлені в його вбивстві. Чому? Коли голова Руху дізнавався або бачив, що хтось на найвищому рівні влади вдається до афери, то калатав у дзвони – через пресу, прес-конференції, збурював громадську думку, домагався, аби втрутився президент, уже не кажу про прем'єрів, міністрів, голів держадміністрацій. Після рішучих дій і заяв В'ячеслава Чорновола багато що ставало на свої місця, а для аферистів – догори дригом", - розповів він.

Понамарчук також зазначив, що поновлена справа про загибель Чорновола в 2014 році не мала ніякого сенсу.

"Тоді один раз мене, як потерпілого, допитував слідчий 35 років. Він не те, що не в темі, він передусім – співробітник Управління по боротьбі з організованою злочинністю (було таке у структурі столичної міліції, не прокуратури). Він розглядає це фактично так: погодьтеся, що це ДТП – і край...", - заявив він.

В'ячеслав Чорновіл  – український політик, журналіст, публіцист, учасник дисидентського руху. У 2017 році країна відзначила 80-річчя з дня його народження.

У квітні 2014 року суд поновив розслідування у справі щодо смерті лідера Народного Руху України В'ячеслава Чорновола.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ