Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура  |  Волинь

Презентовано книгу журналістів 90-х років про незалежність

Як повідомили 27 серпня у прес-службі Державного комітету телебачення і радіомовлення України, голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко взяв участь у презентації книги ʺЖурналісти і незалежністьʺ, яка вийшла за сприяння Держкомтелерадіо у київському видавництві ВЦ ʺАкадеміяʺ.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

У виданні містяться розповіді про українську журналістику і журналістів кінця 1980-х – середини 1990-х років, їхню позицію і роль у здобутті Україною Незалежності. Серед авторів – доктор історичних наук Володимир Сергійчук, журналісти Богдан Вовк, Віктор Набруско, Віктор Пасак, Сергій Сай-Боднар, Михайло Сидоржевський, Михайло Сорока, Олександр Харченко, Тарас Чорновіл та інші. Укладач книги - професор Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка, заслужений журналіст України Юрій Бондар.

ʺМаючи на руках електронний примірник книги, я показав її своєму товаришу, журналісту з Білорусі, який недавно перебував у Києві, - розповів присутнім Олег Наливайко. - Він визначив, на мій погляд, головну ідею цього видання: не можна державотворення починати з чистого листа, щоразу з нових людей, які відкидають історичну пам’ять. Ця книга, повертаючи нас у минуле, доводить, що журналісти і ЗМІ вклали свою цеглинку в перемогу – в результат референдуму 1991 рокуʺ. 

Олег Наливайко подякував авторам книги за дотримання ними журналістських стандартів. ʺОписуючи минуле, авторові важко іноді відмовитись від бажання прикрасити це минуле, показати себе в більш позитивному ключі, - зазначив він. - Ця книга позбавлена цих вад, вона дійсно фактологічна, правдива з історичної точки зоруʺ.

Як зазначив укладач книги Юрій Бондар, наклад видання буде передано закладам освіти, де навчаються майбутні журналісти. Також авторський колектив має намір продовжити роботу над наступною книгою, у якій буде показано роль журналістів і ЗМІ у  державотворенні від часів Української національно-демократичної революції 1917-1921 років і до наших днів. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ