Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Президент доручив підготувати програму щодо сміттєпереробних підприємств та «зеленої енергетики» Закарпаття

Президент Петро Порошенко під час участі у Раді регіонального розвитку на Закарпатті доручив підготувати спеціальну програму щодо сміттєпереробних підприємств та зеленої енергетики для області.

Глава держави підкреслив, що спільними зусиллями всіх українців, кожного на своєму рівні, маємо змінити країну. «Просив би, щоб ми запланували і розробили спеціальну програму для Закарпаття про пріоритетні пропозиції по сміттєпереробним підприємствам, і енергетиці. Бо у нас сонячні електростанції як «зелену енергетику» всі будують. Чомусь «чисте сонце» - будь ласка, а сміттям (займатись - Ред.) ніхто не хоче. Ні. Будемо робити так, щоб енергетичний баланс - це європейський досвід - і на Закарпатті, і по всій Україні був би ефективно використаний», - сказав він.

Президент доручив Віце-прем'єр-міністру - Міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадію Зубку і Голові Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадію Москалю підготувати відповідні пропозиції і забезпечити необхідний результат.

Геннадій Москаль зауважив, що питання сміттєпереробних підприємств є актуальним для всієї України, включно із Закарпаттям. За його словами, в області ліс займає понад 52% території, землі не вистачає для сміттєзвалищ.

Президент наголосив на необхідності об’єднання зусиль для вирішення проблем. Глава держави зазначив, що завдяки децентралізації громада має можливість визначати свої пріоритети – де потрібна школа, де освітлення, де дорога, а де держава має допомогти через державний фонд регіонального розвитку. «Знаєте в 2013 році скільки виділялося коштів на підтримку місцевого самоврядування, місцевих бюджетів в Уряді, в цілому по державі? Я маю цифру 500 млн грн. А скільки зараз? 33,5 млрд. грн. Це та відстань, яку держава пройшла за 5 років. Це те, що спрямовується для того, щоб вирішувати місцеві проблеми. Вирішили, що саме вам потрібно? Чудово. Повноваження, гроші - робіть», - наголосив Петро Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ