Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент Литви заявив про вірогідність російської агресії проти НАТО

Все залежатиме від того, як розгортатиметься війна в Україні

Фото: Depositphotos

Імовірність того, що Захід перестане підтримувати Україну, дуже невелика, проте якщо це станеться, можливість агресії Росії проти Литви і НАТО зросте.

Таку думку висловив президент Литви Гітанас Науседа, передає Укрінформ.

За його словами, все залежатиме від того, як розгортатиметься війна в Україні, і якщо Росії не вдасться повернути все на свою користь, то вона ризикує застрягнути у війні надовго і не зможе воювати на кількох фронтах.

"Якщо все буде інакше, і Захід раптом відвернеться від України, не надаватиме їй необхідної допомоги... Так, тоді може статися так, але ймовірність такого сценарію невелика. Ні в кого немає відповіді на запитання, коли поведінка Росії може змінитися, і коли вона кине свій погляд у бік НАТО", – сказав в Науседа, коментуючи розмови про погрозу з боку Росії на адресу НАТО.

На його думку, поки литовським політикам не варто висловлювати сумніви у зв'язку з рішучістю союзників захищати Литву й активувати 5-ту статтю НАТО.

Hаніше фахівці Інституту вивчення війни (ISW) висловлювали думку, що довгострокові зусилля російської армії з реструктуризації та розширення спрямовані на підготовку Росії до майбутньої широкомасштабної війни проти НАТО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ