Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент обов’язково звернеться до Конституційного суду – Тарас Стецьків

«Президент Віктор Ющенко обов’язково звернеться до Конституційного суду з вимогою оскаржити прийнятий у п’ятницю Закон «Про Кабінет Міністрів», – про це в коментарі «Гал-info» повідомив радник Президента Тарас Стецьків.
За словами радника Президента, термін, в який Президент має право оскаржувати рішення в Конституційному суді, необмежений.
«Якщо Президент сказав, що він звернеться до Конституційного суду, то він обов’язково звернеться, а термін, в який Президент може це зробити, є необмеженим – день туди чи сюди, жодної ролі не відіграє і не має принципового значення», – зазначив Тарас Стецьків.
«Цілком достовірним є той факт, що прийнятий закон про Кабмін є неконституційним. Це зрозуміло навіть для будь-якого юриста-початківця», – розповів він.
За словами радника Президента, планується створити робочу групу, яка просто підготує відповідні матеріали про порушення Конституції у Законі «Про Кабінет Міністрів». Однак остаточне рішення буде залишатись за Конституційним судом», – додав Тарас Стецьків.
Нагадаємо, що Секретаріат Президента Віктора Ющенка ініціює створення робочих груп для зміни юридичних формулювань закону про Кабінет Міністрів, які суперечать Конституції.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ