Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Президент підписав закон про заборону феєрверків

3 травня Володимир Зеленський підписав закон про заборону феєрверків. Закон почне діяти орієнтовно на початку листопада.
Фото: gettyimages

Про це повідомило hromadske.

Закон забороняє використання, продаж та/або передання у будь-який спосіб феєрверків (піротехнічних виробів, призначених для використання під час розважальних заходів) класів F2, F3, F4.

  • F2 – клас із низьким рівнем небезпеки та шуму, але не призначений для використання у житлових будівлях.
  • F3 – клас із середнім рівнем.
  • F4 – із найвищим рівнем шуму та небезпеки, це вироби для професійного використання.

Також закон забороняє продаж та/або передання у будь-який спосіб феєрверків класу F1 людям, які не досягли 16 років. F1 – це клас феєрверків із дуже низьким рівнем небезпеки та шуму, які можуть використовуватися у житлових будівлях.

Закон також вносить зміни до закону про захист тварин від жорстокого поводження. Так, він зазначає, що під час поводження з тваринами не допускається використання оснащення, інвентарю та піротехнічних виробів, які призводять або можуть призвести до травмування тварин.

Також не допускається заподіяння тваринам травмувань, болю, знівечення, їхня загибель, зокрема внаслідок використання піротехніки під час проведення спортивних, видовищних заходів, відео- та фотозйомок.

Додамо, військова адміністрація Києва та обласні військові адміністрації в Україні заборонили використання піротехнічних виробів у період дії воєнного стану.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ