Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Культура

Президент призначив гранти молодим кінематографістам для створення творчих проектів

Як проінформували сьогодні, 9 листопада в Офіційному інтернет-представництві Президента України, Петро Порошенко підписав Розпорядження «Про призначення грантів Президента України молодим діячам у галузі кінематографії для створення і реалізації творчих проектів».

Глава держави призначив грант у розмірі 45 тисяч гривень режисерові Анні Дудко для виробництва анімаційного короткометражного фільму «Сама собі тут» на базі товариства з обмеженою відповідальністю «Студія «Червоний собака» (м. Київ).

Режисерові Владиславу Робському призначено грант у розмірі 100 тисяч гривень для виробництва неігрового короткометражного фільму «Я був народжений не для війни» на базі товариства з обмеженою відповідальністю «Фреш Продакшн Ю Ей» (Київська область, Києво-Святошинський район).

Також призначено грант у розмірі 75 тисяч гривень авторові проекту Дмитру Сухолиткому-Собчуку для створення альманаху сценаріїв «Теrrаrіum. Сценарна резиденція» на базі громадського об’єднання «Кінозона» (м. Чернівці).

Президент також підписав Указ про призначення стипендій імені Тараса Шевченка учням загальноосвітніх навчальних закладів. Стипендії отримають десять учнів з різних регіонів України.

Глава держави підписав Укази «Про призначення стипендій Президента України для молодих письменників і митців у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва та кіномистецтва» та «Про призначення державних стипендій видатним діячам культури і мистецтва».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ