Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Президент Світового Конґресу Українців та Гройсман підписали Меморандум про співпрацю

27 вересня 2016 р. в Києві у Кабінеті Міністрів України, Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій та Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підписали Меморандум про співпрацю між Кабінетом Міністрів України та Світовим Конґресом Українців. Про це повідомили в СКУ.

Кабінет Міністрів України та СКУ уклали цей Меморандум “визнаючи необхідність ефективної взаємодії Української держави із закордонними українцями, захисту людських, громадянських та національних прав українців у світі, утвердження незалежності і суверенітету України, забезпечення її територіальної цілісності, сприяння демократичному процесу в Україні, її євроінтеграційним та євроатлантичним прагненням”. 

З боку СКУ в підписанні Меморандуму разом з Президентом СКУ Евгеном Чолієм взяли участь Скарбник СКУ Зенон Потічний, Заступники Президента СКУ Олена Кошарна та Тамара Ґалло-Олексій, Президент Українського Конґресового Комітету Америки Андрій Футей, Директор Представництва СКУ в Україні Сергій Касянчук, Директор гуманітарних ініціатив СКУ Віктор Гетьманчук, Представник СКУ зі зв’язків з міжнародними організаціями Марина Ярошевич та відомий український громадський діяч з Канади та продюсер фільму “Гіркі жнива” Ігор Ігнатович.  
“Підписання цього Меморандуму є ще одним важливим кроком зі зміцнення співпраці СКУ з Кабінетом Міністрів України, насамперед у просуванні на міжнародному рівні інтересів України та українського народу,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.  

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ має мережу складових організацій та зв’язків з українцями у 50 країнах. Заснований у 1967 р., СКУ в 2003 р. був визнаний Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ