Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент та Генсек ООН: РФ має негайно звільнити українських моряків

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем під час відвідання Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Під час розмови сторони наголосили на необхідності негайного звільнення Росією українських моряків, передає УНН із посиланням на прес-службу Глави держави.

Як відзначили у прес-службі, співрозмовники детально обговорили останній розвиток подій на тимчасово окупованих територіях України та перспективи розгортання повноцінної багатонаціональної миротворчої місії під егідою ООН на Донбасі.

"Генеральний секретар ООН підтвердив готовність продовжити вживати заходи з надання гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам, а також постраждалому цивільному населенню Донбасу.

Петро Порошенко та Антоніу Гутерріш обговорили шляхи забезпечення виконання відповідних резолюцій ГА ООН щодо ситуації з правами людини в Криму, а також демілітаризації півострова", - йдеться у повідомленні.

За інформацією прес-служби, окрему увагу було приділено наслідкам агресії РФ проти України в районі Чорного та Азовського морів. Співрозмовники наголосили на необхідності негайного звільнення РФ українських моряків, суден та забезпечення вільного судноплавства Керченською протокою відповідно до міжнародного права.

"Президент України та Генеральний секретар ООН детально зупинилися також на питаннях звільнення українських заручників, які незаконно утримуються в Росії, та забезпеченні постійного моніторингу відповідними міжнародними механізмами ситуації з правами людини в Криму", - додали в АП.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко у рамках участі у засіданні Всесвітнього економічного форуму зустрівся з Федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель. Говорили про реалізацію ініціативи України з розгортання миротворчої місії під егідою ООН, а також про запобігання російському втручанню у президентські вибори в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ