Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент України в Астані провів зустріч з Прем'єр-міністром Казахстану

Президент України в Астані провів зустріч з Прем'єр-міністром Казахстану, - прес-служба.

Президент України Петро Порошенко розпочав офіційний візит до Республіки Казахстан із зустрічі з Прем'єр-міністром Каримом Масімовим.

Глава держави привітав завершення переговорів щодо вступу Казахстану у Світову організацію торгівлі. «Запуск зони вільної торгівлі України з Європейським союзом з 1 січня 2016 року та членство Казахстану в СОТ створять додаткові можливості для посилення торговельно-економічної співпраці між нашими країнами», – наголосив Петро Порошенко.

Співрозмовники обмінялися досвідом впровадження реформ у своїх країнах.

Петро Порошенко та Карим Масімов обговорили низку інфраструктурних проектів, в яких можуть взяти участь українські виробники. Зокрема, проекти у будівельній, машинобудівній, нафтогазовій і аграрній галузях.

Президент України та Прем'єр-міністр Казахстану також обговорили питання диверсифікації газопостачання в Україну.

Окрема увага була приділена питанню розширення транспортної інфраструктури для перевезення вантажів з Азії до Європи через Казахстан та Україну. Йдеться про проект в рамках ініціативи «Економічний пояс шовковий шлях» за маршрутом Західний Китай – Західна Європа.

Карим Масімов привітав Петра Порошенка з першим офіційним візитом у Казахстан.

Довідково: За даним Держстату України, за підсумками першого півріччя 2015 року загальний обсяг торгівлі України з Республікою Казахстан склав 544,1 млн дол США (зменшився у порівнянні з аналогічним періодом 2014 року). Позитивне для України сальдо склало 237 млн дол США.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ