Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Президент України вручив ключі від нових квартир 20 співробітникам СБУ

22 серпня Президент України Петро Порошенко вручив ключі від квартир 20 співробітникам СБУ, які є учасникам антитерористичної операції. Ще сто офіцерів отримали ордери з рук Голови СБУ Василя Грицака та членів Колегії Служби. Тепер до новозбудованих квартир в’їдуть 304 родини військовослужбовців, з них 192 протягом останніх двох днів, повідомляє прес-центр СБ України.

СБУ

Глава держави підкреслив, що за останні кілька років співробітники СБУ отримали від держави рекордну кількість квартир.

Зокрема, у 2015-2016 роках співробітники СБУ отримали 778 квартир. Лише цього року – 366, з яких 304 житлових приміщення було передано у Києві, та 62 – у регіонах. За словами Петра Порошенка, на черзі спорудження ще чотирьох будинків на 167 квартир, собівартість квадратного метра яких становить менше девʼяти тисяч гривень. Більша частина тих, хто сьогодні отримує житло, є учасниками АТО.

СБУ

"Дехто нас буде критикувати і скаже – як же так? В умовах, коли держава рахує кожну копійчину для того, щоб забезпечити Збройні Сили України та інші силові підрозділи зброєю, речовим, харчовим, медичним забезпеченням, нібито квартири – це друга черга. Ні, категорично. Бо квартири – це та сама зброя, як і танки, кулемети чи будь-що інше. Коли співробітник Служби, офіцер, відчуває, що держава піклується про нього, що з родиною все добре, що в сімʼї мир та злагода, а діти мають можливість виховуватися у твердих патріотичних позиціях – на серці спокійніше і воювати легше", – наголосив Глава держави.

СБУ

На переконання Петра Порошенка, виконання державою соціальних зобов'язань перед службовцями СБУ є справжньою оцінкою їх діяльності. "Ніколи за всю історію України діяльність Служби не була на такому високому рівні. І я, як Президент, хочу подякувати її Голові, членам Колегії і кожному працівнику – сьогодні ви, разом зі Збройними Силами України, іншими військовими формуваннями є фундаментом, надією нашої держави і незалежності", – підкреслив він.

Глава держави відзначив роботу СБУ у попередженні терористичних атак, що дозволило врятувати життя багатьом українцям. Багато співробітників Служби безпеки виконує завдання в зоні АТО. "Сьогодні це не є кабінетною роботою. Служба не є органом політичного тиску, а, навпаки, захищає державність України, нашої Батьківщини", – наголосив Петро Порошенко, відзначивши високий рівень довіри суспільства до Служби. Глава держави подякував співробітникам СБУ за роботу.

СБУ

По завершенні урочистої частини Президент оглянув одну з квартир, яка була вручена родині співробітника СБУ Олександра Кульчицького. Доньки майора – 8-річна Дар’я та 1,5 річна Соломія подарували Петру Порошенку виготовлений власноруч подарунок. Дружина майора Кульчицього Наталя подякувала Президенту за турботу про тих, хто захищає Батьківщину: "Ми хочемо подякувати Вам, що в Україні є така програма, яка дозволяє втілювати мрії простих українців. Ми будемо ще більше підтримувати і вболівати за наших офіцерів, рідних – батьків і чоловіків, і допомагати нести службу". У свою чергу Олександр Кульчицький зазначив: "Така підтримка завжди необхідна".

"Це робиться для того, щоб співробітники СБУ знали, що вдома на них чекають. І захищають вони не лише Батьківщину, але і свої родини та дітей", – наголосив Президент. 

СБУ

Вручаючи ордери, Голова СБУ Василь Грицак наголосив: "СБ України не на словах, а на ділі забезпечує співробітників квартирами, насамперед тих, хто пройшов та бере участь в антитерористичній операції". За його словами, показово, що на будівництво 112 квартир не витрачено жодної бюджетної копійки, вони побудовані виключно за кошти інвесторів.

СБУ

Голова СБУ зазначив, що нинішній рік є рекордним з введення будинків в експлуатацію. Загалом у 2016 році черга на отримання житла скоротилася на 15%. "До кінця року до нових квартир в’їдуть ще понад 150 сімей співробітників Служби", – підкреслив Василь Грицак. Таким чином до кінця року черга на житло скоротиться ще більше.

 У порівнянні з минулими роками, спостерігається позитивна динаміка введення житла в експлуатацію. У 2010 році співробітникам ЦУ СБУ було виділено 75 квартир, у 2011 - 280, 2012 - 174, 2013 – 224, а у 2014 році – 6.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ