Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Президент УКУ отримає премію Університету Нотр-Дам

Як повідомили у прес-службі УКУ, президент Українського католицького університету, український архиєпископ Борис Ґудзяк отримає нагороду Університету Нотр-Дам (Notre Dame Award) на урочистій церемонії, що відбудеться 29 червня у Львові.
Президент УКУ Борис Ґудзяк отримає премію Університету Нотр-Дам

Цю нагороду присуджують “чоловікам та жінкам, життя та вчинки яких є свідченням відданості ідеалам, яким служить Університет: віра, пізнання, освіта, справедливість, суспільне служіння, турбота про нужденних осіб”. Цьогоріч її вперше отримає українець за походженням Борис Ґудзяк, який нещодавно був призначений Папою Франциском Митрополитом-Архиєпископом Філадельфійським.

Співпраця УКУ з Університетом Нотр-Дам

Протягом останніх 15 років між Нотр-Дамом та УКУ налагодилась плідна академічна співпраця – більше 20 науковців та працівників з УКУ пройшли стажування та успішно закінчили програми з професійного розвитку в Нотр-Дамі. Минулого року професору Джеймсу МакАдамсу, директору Інституту європейських студій Нановіка, Університету Нотр-Дам було присвоєно  почесне звання “Doctor honoris causa Українського католицького університету”. Впродовж багатьох років професор  співпрацює та активно підтримує УКУ. Професор МакАдамс був ініціатором створення проекту CUP (Catholic Universities Partnership) – консорціуму із кількох католицьких університетів, який став платформою для комунікації і співпраці католицьких вишів у Центрально-Східній Європі. УКУ є частиною цього консорціуму. В рамках проекту щороку організовуються зустрічі в одному із католицьких університетів, які входять у цей консорціум.

Крім того, представники УКУ неодноразово виступали з публічними лекціями у Нотр-Дамі, зокрема, такими лекторами, неодноразово, були архиєпископ Борис Ґудзяк і Мирослав Маринович. З року в рік, студенти і випускники з Нотр-Даму також стають волонтерами на Літній англомовній школі УКУ чи річними викладачами англійської в УКУ.

Щодо нагороди Університету Нотр-Дам, яку цьогоріч присвоять арихиєпископу Борису Ґудзяку, то у минулому її одержували президент США Джиммі Картер та його дружина; свята мати Тереза з Калькутти; північноірландський політик Джон Г’юм; кардинал Вінко Пуліч, архиєпископ Сараєво; Жан Ваньє, засновник спільноти “Лярш-Ковчег”, Colectivo Solecito de Veracruz спільнота мексиканських матерів, що організовували пошуки зниклих безвісти близьких та рідних внаслідок кримінального насильства та бездіяльності держави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ