Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Президент в 27-му річницю СБУ нагородив військових та подякував за героїзм

Президент України, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко привітав Службу безпеки України з 27-ю річницею з моменту створення.

Глава держави нагородив високими державними нагородами 15 співробітників Служби безпеки України, серед них двоє службовців, які були захоплені в полон російськими фсбшниками в Керченській протоці наприкінці минуло року. Нагороди українських героїв отримали їх матері.

«Як Президент і Верховний Головнокомандувач маю честь привітати вас із 27-ю річницею створення Служби безпеки України. Усі ці роки ви вірно стояли на сторожі України. Тому Росія, ретельно готуючи агресію проти незалежної суверенної держави робила все для послаблення Служби. На жаль, через недалекоглядність багатьох політиків і посадовців, а в роки правління Януковича і через пряму зраду, їй вдалося знизити готовність всього сектору безпеки і оборони до відсічі агресії з посяганням на національну безпеку, суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України», - сказав Петро Порошенко.

«Але ми вистояли, держава, український народ, і минулі п’ять років стали переломними в історії Української держави. Можна сміливо говорити, що ми започаткували в ній нову главу», - додав він.

Глава держави підкреслив, що створення армії, асоціація з Євросоюзом і зона вільної торгівлі, відновлене економічне зростання, отримання Томосу і автокефалії української церкви, яка визнана вселенським православ'ям, українська мова на радіо і телебаченні, українські книга і кіно, децентралізація багато інших реформ  кардинально змінили Україну. «У нас є підстави сказати, що ми почали новий відлік нашої сучасної української історії. Ми йдемо своїм українським шляхом. Наш шлях веде до членства в Євросоюзі і НАТО. Цей напрям нашого руху визначений в Конституції і реалізовувати його – тепер обов’язок всіх без виключення гілок влади, усіх без виключення посадових осіб», - наголосив Президент.

Глава держави нагадав, що 27 співробітників СБУ віддали своє життя у боротьбі проти російської агресії за свободу, незалежність і територіальну цілісність України, серед яких двом співробітникам СБУ – майору Руслану Лужевському та полковнику Олександру Аніщенку присвоєне звання Герой України посмертно.

Присутні вшанували пам'ять загиблих у боротьбі з ворогом працівників СБУ та усіх, хто віддав своє життя за Україну, хвилиною мовчання.

«Сьогодні святковий день, день народження Служби безпеки України. І сьогодні я як Глава держави, як Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України, як українець, можу відповідально сказати – ми маємо відроджену ефективну контррозвідку, нову професійну Службу безпеки України. Ще раз вітаю вас із професійним святом. Бажаю вам і вашим родинам міцного здоров’я, злагоди, благополуччя, непохитної віри в себе та у свою Вітчизну», - сказав Петро Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ