Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Президента Федерації велоспорту України звільнили з посади через хамство

Олександра Башенка, який "прославився" своєю хамською поведінкою зі спортсменками, звільнили з посади президента Федерації велоспорту України.

Таке рішення ухвалили на позачерговій конференції Федерації, про це Громадському повідомив адвокат Дмитро Гадомський.

У порядку денному розглянули звіт Олександра Башенка й питання про припинення його повноважень. Рішення було прийнято одноголосно.

Новим очільником ФВУ одноголосно обрали віцепрезидента Федерації Андрія Грівка.

Гадомський також додав, що Башенко має 3 роки на оскарження рішення. Адвокати готуються захищати рішення в суді 

Нагадаємо:

  • На початку липня українська велосипедистка Ганна Соловей, яка виграла «золото» Європейських ігор у Білорусі, була обурена тим, що Федерація велоспорту України на своїй сторінці у Facebook привітала з цим досягненням не її, а голову Київської міської федерації велоспорту Сергія Мухомора, який за словами Ганни, не має стосунку до її перемоги. За це їй нахамив президент Федерації велоспорту України Олександр Башенко.
  • Соловей вимагала його відставки, а сам Башенко погрожував виключити Соловей з національної збірної
  • У Міністерстві сім’ї, молоді та спорту Громадському повідомили, що їм відомо про цю ситуацію. «Пан Башенко не є ні співробітником Міністерства, ані керівником напрямку, він є керівником громадської організації, яка ніяк не підпорядковується Міністерству. Ми зараз розглядаємо, що можна з цим зробити», — повідомили Громадському у прес-службі.
  • Згодом міністр спорту висловив підтримку спортсменці Ганні Соловей й назвав «несправедливим, неприпустимим і хамським» тон спілкування очільника Федерації.
  • 4 липня під Міністерством молоді та спорту близько 100 людей вийшли на мітинг «Геть Башенка» та вимагали його звільнення.

Юридично Федерація – це громадська організація, що об’єднує спортсменів, тренерів, суддів та інших фахівців. Керує Федерацією одноособово її президент (всі інші керівні органи призначаються ним, а першого віцепрезидента обирають за поданням президента). Президента обирають на Конференції делегати, порядок обрання яких визначається Президією (тобто президентом).

Олександр Башенко очолював Федерацію велосипедистів з 2015 року, а в лютому цього року він в схожому стилі спілкувався з іншою велоспортсменкою — Ольгою Віюк. Тоді Башенко на сторінці ФВУ у соцмережі принижував розумові здібності спортсменки та говорив про неї, порівнюючи з повіями.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ