Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Президентка Молдови заявила, що росія намагається підкупити виборців напередодні місцевих виборів

Президентка Молдови Майя Санду заявила, що Росія підкуповує виборців перед місцевими виборами, які відбудуться у країні цими вихідними.

Як пише агентство Reuters, за словами Санду, Москва за останні два місяці спрямувала суму, еквівалентну майже 5 мільйонам доларів, на фінансування "злочинних угруповань", серед яких заборонена у Молдові партія "Шор", очолювана бізнесменом-утікачем Іланом Шором.

Вона закликала виборців підтримати її союзників, щоб продемонструвати підтримку її бачення просування Молдови в європейському напрямку і приєднання до Європейського Союзу.

"Росія раніше купувала тих людей, які керували Молдовою. У неї більше немає такої можливості. Тепер вона купує громадян Молдови. Кремль використовує різні категорії людей. Є люди, які працюють на Кремль і їдуть до Москви по гроші", — сказала Санду і закликала правоохоронців "вжити заходів і покарати винних".

"Важливо, щоб кожен вийшов і проголосував за тих кандидатів, які будуть проводити проєвропейську політику Молдови, а не створювати перешкод на цьому шляху", — сказала Санду.

Місцеві вибори у Молдові відбудуться у неділю, 5 листопада.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ