Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Про державний бюджет на 2018 рік. Інфографіка

Бюджет країни - не просто фінансовий документ, що розробляється раз на рік. Це результат тривалої роботи Мінфіну та головних розпорядників коштів впродовж безперервного бюджетного процесу.

Важливо, що уже другий рік поспіль завдяки спільним зусиллям Уряду і Парламенту ми вчасно приймаємо Закон про державний бюджет, що дозволяє нам впевнено входити в новий рік.

Відмінною рисою бюджету-2018 є те, що він був розроблений на основі середньострокової бюджетної резолюції, яка є ключовим елементом середньострокового бюджетного планування. Минулого року це був пілотний проект, однак запроваджуємо цю нову модель бюджетування в Україні на постійній основі та на усіх рівнях бюджетної системи.

Це системна зміна бюджетної політики, яка забезпечує стратегічний підхід до визначення пріоритетів і дозволяє розпорядникам ефективніше використовувати кошти та прогнозувати видатки.

Мінфін розробив відповідні зміни до Бюджетного кодексу щодо запровадження середньострокового бюджетного планування, які уже схвалені Урядом. Переконані, що Парламент також підтримає таку важливу для країни ініціативу.

А поки що пропонуємо ще раз ознайомитись із ключовими пріоритетами бюджету-2018 та основними параметрами документу. Кожен має знати, на що йдуть бюджетні кошти, тобто кошти платників податків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ