Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Продавати українські землі взагалі непристойно – Віра Лясковська

«Я дуже шаную Президента України, проте мені незрозуміла його позиція щодо накладання ним вето на мораторій на продаж землі», – повідомила у коментарі «Гал-info» депутат Львівської міської ради Віра Лясковська.
            За її словами, землі сільськогосподарського призначення за теперішніми законами у жодному випадку не можна продавати. «Сучасний Земельний кодекс є в багатьох випадках дуже сприятливим для можливості продажу землі іноземцям, чого абсолютно допускати не можна. Взагалі я вважаю, що українську землю продавати є непристойно. Мені відомий приклад на Черкащині, де фермер віддав землю в суборенду голландській фірмі, яка використовує український чорнозем не за призначенням і для власних потреб, висіваючи на ньому ріпак, який транспортується для переробки за кордон. Фактично, виходить, що наш чорнозем використовують для отримання власних прибутків іноземці, що неприпустимо. Також на цих полях спалюється солома, і цей процес вбиває мікроби, які працюють для розпушення грунту. Загалом продаж землі сільськогосподарського призначення дозволяє отримувати мільйонні прибутки особам для накопичення свого капіталу в офшорних зонах, адже недосконалі закони все дозволили продати угіддя земель і ліси, що не треба було робити», – сказала Віра Лясковська.
            «Через рік мораторій можна буде зняти, проте цього робити не варто. Я переконана, що парламент прийняв абсолютно правильне рішення, наклавши мораторій. Можливо, Віктор Ющенко має радників, які радять йому відстоювати дану позицію, проте попри велику повагу до Віктора Ющенка, мені не зрозуміла його позиція», – зазначила Віра Лясковська.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ