Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Проект «Музика заради життя» збере кошти для відділення реанімації новонароджених ОХМАТДИТу

13 травня у Львові відбудеться унікальна подія: у рамках мистецького проекту «Мирослав Скорик у проекті «Три С: Скорик – Сильвестров - Станкович» пройде благодійна акція «Музика заради життя». Мета акції -- зібрати кошти на обладнання для відділення реанімації новонароджених львівської лікарні ОХМАТДИТ. Про це розповіли учасники кава-брейку, організованого Львівським територіальним відділенням Асоціації платників податків України, повідомили в Асоціації платників податків України.

Голова ради Львівського територіального відділення Асоціації платників податків України Лілія Долінська розповіла, що під патронатом Асоціації відбувається загальноукраїнський музичний проект за участю маестро Мирослава Скорика, однак у Львові вирішила дещо його змінити – зробити концерт благодійним, щоби зібрати кошти для лікування малят Львівщини.

«У Львові цей проект проходитиме у благодійному форматі. Усі кошти від продажу квитків підуть на купівлю обладнання для реанімації новонароджених лікарні ОХМАТДИТ» -- сказала Л.Долінська. За її словами, за виручені кошти планують купити сучасне реанімаційне ліжко для немовлят. Асоціація планує продовжити такі благодійні проекти, щоби допомогти медичним закладам Львівщини, додала вона.

Л.Долінська закликала жителів Львівщини долучитися до участі в проекті, щоби допомогти лікарні та її маленьким пацієнтам. Водночас вона подякувала генеральним спонсорам – ТОВ «РОМ ЛТД», ПАТ «Кредобанк» та партнерам проекту -- ТОВ «Статус МКС», ТОВ «Кроно-Україна».

Зі свого боку завідувачка відділу реанімації новонароджених  ОХМАТДИТу Наталія Кунта розповіла, що  відділенню необхідно оновити всі реанімаційні ліжка, бо термін їхньої експлуатації уже вийшов.

«У відділенні налічується 9 ліжок і нам потрібно замінити їх, бо час їхнього використання уже вийшов. У нас щороку більшає пацієнтів зі складними діагнозами, тому це обладнання використовується дуже інтенсивно» -- наголосила Наталія Кунта.

За її словами, таке ліжко вимірює температуру, підтримує тепло, зволожує кисень та дозволяє робити рентгенографію, не переносячи дитину деінде.

Директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Богдан Чечотка подякував асоціації платників податків, яка ініціювала цей благодійний проект та всім бізнесменам, які стали його партнерами у Львові.

За його словами, у бюджеті області закладено кошти для модернізації ОХМАТДИТу, також залучаються кошти благодійників, однак потреби закладу є доволі великі з огляду на специфіку його діяльності. Б.Чечотка розповів, що цього року заплановано модернізацію реанімаційного відділення цієї лікарні, але повна модернізація дуже коштовна, тому проведення такого благодійного заходу дуже доречне.

Директор департаменту маркетингу ПАТ «Кредобанк»  Ярина Зозуля-Курик наголосила, що банк підтримав музичний проект «Три С: Скорик, Сильвестров, Станкович», бо пишається генієм уродженця Львова Мирослава Скорика, а також з радістю долучився до благодійного проекту «Музика заради життя», спрямованого на підтримку дитячої лікарні. «Ми пишаємося М.Скориком і тому вирішили взяти участь в мистецькому проекті, а також долучилися до благодійного заходу, щоби зібрати кошти для майбутнього України» -- сказала  вона.

Керівник ТОВ «Статус МКС» Назар Сенюк розповів, що його компанія вперше долучається до такої акції. «Ми дякуємо, що ви нас залучили і плануємо й надалі брати участь в таких заходах» -- наголосив він. «Статус МКС» стала партнером  благодійного проекту «Музика заради життя».

Нагадаємо, Асоціація платників податків України ініціювала проведення унікальної мистецької події під назвою «Мирослав Скорик у проекті «Три С: Скорик – Сильвестров - Станкович» . Концерти відбуваються у п’яти містах України: у Києві в Національній опері України, а також на філармонійних і оперних сценах Львова, Харкова, Одеси, Дніпропетровська.

У Львові концерт цього міжнародного проекту, відбуватиметься у форматі благодійного проекту «МУЗИКА ЗАРАДИ ЖИТТЯ», що проходитиме 13 травня 2016р. у Львівській опері.

Мета проекту полягає в тому, щоби об’єднати зусилля львівського бізнесу та громадян для придбання медичного обладнання, яке допоможе боротися за життя немовлят, котрі знаходяться у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ