Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Професор з Єлю Тімоті Снайдер пояснив, чому Захід не має поступатися путіну

Професор історії Єльського університету Тімоті Снайдер докладно пояснив у себе в Twitter, чому росія вже загнана у кут і їй не можна дати відступити.
Тімоті Снайдер

За його словами, росія та її армія не загнані в кут, вони агресори. Розбиті російські підрозділи просто відступають до рф.

Снайдер наголошує, що путін є диктатором, що контролює усі російські ЗМІ та править у віртуальній реальності, де завжди є шлях до втечі. Його не можна загнати у кут в Україні, бо Україна -  реальна. Якщо він зазнає поразки у цій війні, він просто оголосить про перемогу на ТБ.

Втеча - це зміна порядку денного, і путін постійно цим користується. Після вторгнення в Україну у 2014 році російські ЗМІ швидко перейшли на Сирійську тему у 2015. Цієї зими російські ЗМІ так само швидко перейшли від заяв про нереальність вторгнення в Україну до заяв про неминучість цього вторгнення.

Професор переконаний, що розмови про необхідність дати путіну "зберегти лице" та "вийти" з війни лише веселять керівництво рф та затягують реальну війну.

Україна – це зовсім інша історія, з демократично обраним президентом, незалежними ЗМІ та здоровим суспільством. Зеленський покладається на народ України і зобов’язаний зважати на його думку при прийняті важливих рішень. Він не може просто змінити тему.

На відміну від російських солдатів, українцям більше нікуди подітися. Вони не можуть просто поїхати додому, бо війна у них вдома. 

Закінчити війну означає більше думати про український народ та його майбутнє. І менше турбуватися про проблеми, яких насправді у путіна немає.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ