Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Профільний комітет Верховної Ради підтримав законопроект щодо спрощення процедури досудового розслідування

Згідно із законопроектом, розглянутим на засіданні Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, планується внесення змін до низки законів. Участь у засіданні взяв Голова Національної поліції України Сергій Князєв. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції.

Сьогодні, 7 листопада, Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянув підготовлений до другого читання законопроект № 7279-д «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень». Законопроект було прийнято 7 червня 2018 року Верховною Радою України в першому читанні.

Законопроект визначає  поняття кримінальних проступків та процедуру їх розслідування. Він доопрацьований Комітетом за участі, зокрема,  фахівців Генерального директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи, Національної поліції України, Міністерства внутрішніх справ України, Генеральної прокуратури України.

Сергій Князєв зазначив, що прийняття законопроекту має на меті законодавче врегулювання застосування положень Кримінального процесуального кодексу України щодо особливостей досудового розслідування кримінальних проступків та їх судового розгляду.

«У мене одне класичне прохання, на якому я постійно наголошую при розгляді цього питання: Національна поліція дуже чекає на цей закон. Для відомства цей законопроект є вкрай необхідним», - наголосив Сергій Князєв.

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності підтримав законопроект щодо спрощення досудового розслідування. Водночас Комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді України прийняти цей законопроект у другому читанні та в цілому.

Нагадаємо, у червні цього року Верховна Рада України прийняла за основу законопроект щодо спрощення процедури досудового розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ