Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Проєкт електрифікації вузькоколійки від Ковеля до держкордону розроблять італійці

На Волині почали підготовчі роботи до розробки проєкту електрифікації ділянки вузької залізничної колії за напрямком «Ковель - Ягодин - держкордон».

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Волинської облради з питань транспорту та зв’язку, - пишуть Волинські новини.

Зокрема, начальник «Рівненської дирекції залізничних перевезень» регіональної філії «Львівська залізниця» АТ «Укрзалізниця» Олександр Левицький повідомив, що сьогодні говорити про електрифікацію цієї ділянки ще рано.

«Наскільки мені відомо, тендер з проєктування електрифікації та реконструкції вузької колії 1435 мм до Ковеля виграли італійці. Проєктанти були минулого тижня, вже набирали дані щодо електрифікації вузької колії з Ягодина до Ковеля. Там треба 10 тисяч дерев’яних шпал замінити, особливо зі станції Мацеїв до Ковеля», - зазначив він.

Депутат Віктор Козак відзначив: якщо цей проєкт вдасться реалізувати, то згодом можна буде говорити про запуск міжнародного рейсу «Інтерсіті» до Польщі.

Зі слів Олександра Левицького, в такому разі необхідно, аби на українських коліях був не змінний, а постійний струм, як у Польщі. Для цього треба зводити нову підстанцію, наприклад, у Ковелі. Наразі така підстанція будується у Володимирі-Волинському і коштує вона 80 мільйонів гривень.

До слова, проєкт «Реконструкція залізничної лінії 1435 мм Ковель - Ягодин - держкордон з подальшою електрифікацією» описаний у Інвестиційному атласі, що опублікований на Урядовому порталі. Його пропонували для розгляду інвесторам. В атласі вартість цього проєкт вказана близько 54,2 мільйона доларів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ