Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Проєкт ЄС-МОП провів тренінг з питань інспекції праці

23 липня 2020 року відбувся п’ятий онлайн-тренінг у межах літнього марафону, який складається з шести онлайн-тренінгів із міжнародних та європейських стандартів із питань праці, проєкту ЄС-МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні». Цього разу розглянули питання інспекції праці.

«Міжнародні трудові норми – основні інструменти, які скеровують і формують національне законодавство про трудові відносини та безпеку і здоров՚я на роботі. Вони є фундаментом для сприяння гідній праці для всіх. Хоча значення таких міжнародних і національних трудових норм є загальновизнаними, без належної імплементації та дотримання за допомогою належної системи інспекції праці ці норми не мають сенсу і залишаються просто папірцями», зазначив Антоніу Сантуш, менеджер проєкту ЄС-МОП.

Близько 600 національних фахівців, що представляють законодавчі, виконавчі органи влади, соціальні партнери, а також інспектори праці обговорили міжнародні стандарти із інспекції праці – Конвенцію МОП № 81, 129 та Протокол 1995 року. Вони також обговорили правові заходи, вжиття яких сприятиме підвищенню ефективності та результативності інспекції праці в Україні у контексті заохочення, моніторингу та забезпечення дотримання законодавства з трудових відносин та безпеки і здоров’я на роботі як засобу покращення умов праці. Практичні завдання дали можливість краще зрозуміти важливість повноважень інспекторів праці для покращення умов праці за допомогою консультацій, надання порад та забезпечення дотримання законодавства, як це передбачено в зазначених конвенціях МОП.

Представлений Навчальний матеріал про інспекцію праці надає інформацію про відповідні конвенції МОП, а також структуру, персонал та організацію відповідної системи інспекції праці.

Запропонована інфографіка надає короткий огляд основних аспектів міжнародних стандартів із питань інспекції праці.

Довідкова інформація: Проєкт «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні», який фінансується ЄС та впроваджується Міжнародною організацією праці, спрямований на сприяння безпечній, здоровій та задекларованій праці в Україні. Його очікуваним результатом у короткостроковій перспективі є покращення дотримання Україною основних міжнародних і європейських норм із безпеки і здоров’я на роботі (БЗР) та трудових відносин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ