Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прокуратура Криму при ГПУ розслідує провадження через будівництво Керченського мосту

Прокуратура Криму, яка працює при Генпрокуратурі України, здійснює кримінальне провадження з приводу будівництва Керченського мосту. Повідомило Радіо Свобода.

Як повідомляє прес-служба відомства, провадження відкрили за фактом порушення правил екологічної безпеки під час будівництва транспортного переходу до Криму через Керченську протоку, що спричинило тяжкі наслідки природному навколишньому середовищу.

За даними прокуратури, масштабні роботи можуть перетворити Азовське море в Чорноморську затоку – різка зміна хімічного складу води призведе до загибелі багатьох живих організмів, у тому числі дельфінів, які занесені до Червоної книги, будівництво мосту в протоці може призвести до регіональної екологічної катастрофи.

«За інформацією Інституту водних проблем і меліорації НАН України, орієнтовні збитки довкіллю Чорного та Азовських морів при будівництві Керченського мосту, за умови необхідності кріплення морських берегів, становитимуть щонайменше 10 мільярдів гривень», – повідомляють у прокуратурі.

Про необхідність побудувати міст через Керченську протоку російський президент Володимир Путін заявив відразу після анексії Росією Криму – в березні 2014 року. Побудувати міст обіцяли до 2018 року, здати в експлуатацію – влітку 2019 року.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ