Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прокуратура просить суд забрати 4,5 га у Шуфрича і Бродського

Прокуратура Києва заявила позов до Господарського суду про повернення столичній громаді 4,5 га та вартістю понад 123 мільйони гривень на Рибальському острові, де розпочали незаконне будівництво ЖК "Рибальський".

Про це повідомляє  УП із посиланням на сайт відомства.

Відзначається, що у 2016 році земельну ділянку по вулиці Електриків, 23-б (територія Рибальського острову) Київрада надала в оренду товариству для експлуатації та обслуговування майнового комплексу.

Однак з’ясувалося, що в порушення умов договору земельна ділянка використовується не за призначенням, а для будівництва житлових будинків.

Шуфрич і Бродський незаконно забудовують Рибальській півострів – ЗМІ

При цьому, Київрада рішення щодо передачі спірної ділянки під житлове будівництво не приймала, а відповідні зміни до договору оренди землі не вносились.

"Реагуючи на вказані порушення, прокуратура міста Києва заявила  позов до Господарського суду Києва про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки територіальній громаді", - підсумували у Прокуратурі.

Як відомо, колишній суднобудівний центр Києва – Рибальський півострів – поступово забудовують житлом. Однак відбувається це з порушеннями. Інтерес у забудові мають екс-регіонал, депутат Нестор Шуфрич та екс-голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ