Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Пропаганда рф спотворює факти щодо опромінення своїх солдатів внаслідок захоплення ЧАЕС

Поширення панічних настроїв через радіаційне опромінення особового складу підрозділів зс рф, що базувалися в Чорнобильській зоні для країни-агресора набуло катастрофічних масштабів. Щоб якось впоратись з небажаними плітками серед російських військових, прокремлівські пропагандисти почали вдаватись до спотворення дійсності шляхом видачі власних втрат за українські.

Про це повідомляє Управління стратегічних комунікацій ЗСУ.

Так, говорячи про нібито втрати особового складу Збройних Сил України через променеву хворобу, вони навмисно замовчують факт окупації зони відчуження, яка розпочалась 24 лютого 2022 року з захоплення Чорнобильської атомної електростанції.  Пройшовши забороненими для пересування маршрутами, накопичивши велику кількість озброєння, окупанти облаштували власні позиції у найбільш небезпечному місці зони відчуження – Рудому лісі.

Після виведення підрозділів, першими, хто відчув на собі дію радіаційного опромінення, занесену російськими військовими з зони ЧАЕС, стало населення білоруського селища міського типу Брагін.

На цей час про жертви серед білорусів не відомо, одночасно підтверджено перший летальний випадок та 73 випадки важкого перебігу променевої хвороби серед військовослужбовців зс рф.

Факт залишається фактом, як би його не спотворювала російська пропаганда. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ