Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Проти адвокатів Савченко готують кримінальну справу після допиту ватажка "ЛНР"

Сьогодні, 19 листопада, адвокат Надії Савченко Марк Фейгін повідомив, що його та Миколу Полозового хочуть притягнути до кримінальної відповідальності.

"Нас із Полозовим мають намір притягнути до кримінальної відповідальності за розміщення матеріалів в Інтернеті про допит Плотницького", - повідомив адвокат.

"Суд почався з клопотання сторони обвинувачення про долучення матеріалів з Інтернету про вчорашнє закрите засідання з допитом Плотницького", - додав він.

"У середу після допиту Плотницього - прокурори стали наполягати на кримінальній справі за розміщення фотографії глави "ЛНР" в Мережі", - зазначив Марк Фейгін.

Прокурори заявили, що засідання було закритим, тому адвокати порушили закон. Сьогодні суддя повідомив, що залучає цей факт до справи Савченко, підкріплений скріншотами із соцмереж. Буде готуватися "приватна постанова двом адвокатам", яка може носити як характер догани, так і кримінальної справи.

У свою чергу Фейгін заявляє, що засідання з бойовиком перевели у закритий режим незаконно, а користування соцмережами не заборонено жодним законом РФ.

Сьогодні засідання знову проходить у закритому режимі.

Нагадаємо, що на суд над Савченко приїхав бойовик Плотницький, тому процес повністю закрили і засекретили. На цьому наполягав сам ватажок луганських бойовиків, головний свідок у справі, заявивши, що його життя під загрозою. Насправді усе зроблено для того, щоб прикрити кривосвідчення - впевнені адвокати, яким зараз загрожує кримінальне провадження. 

ТСН

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ