Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Проти сина Байдена відкрили другу кримінальну справу

Велике журі присяжних у Каліфорнії висунуло синові президента Байдена звинувачення за дев'ятьма пунктами
фото з сайту УНН

Спеціальний прокурор США Девід Вайс висунув нові кримінальні звинувачення проти Хантера Байдена, звинувативши його у несплаті податків на суму 1,4 мільйона доларів. Це друга кримінальна справа проти сина президента Сполучених Штатів.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Washington Post.

Велике журі присяжних у Каліфорнії висунуло синові президента Байдена звинувачення за дев'ятьма пунктами у несплаті податків, ухиленні від сплати податків та поданні неправдивих податкових декларацій; три з них є тяжкими злочинами, а ще шість - дрібними правопорушеннями.

«Хантер Байден звинувачується у несплаті щонайменше 1,4 мільйона доларів федеральних податків з 2016 по 2019 рік. Згідно з 56-сторінковим обвинувальним актом, Хантер Байден заробив понад 7 мільйонів доларів валового доходу в період з 2016 по 2020 рік від іноземних бізнес-угод, включаючи виплати за роботу в раді директорів української газовидобувної компанії Burisma і роботу в китайському енергетичному конгломераті», - йдеться у пресрелізі офісу спецпрокурора Девіда Вайса, який розслідує справу.

Зазначається, що Хантер Байден також отримав ще 1,2 мільйона доларів у 2020 році і витратив ці гроші на фінансування "екстравагантного способу життя", включаючи наркотики, ескорт-послуги та подруг, екзотичні автомобілі та одяг, стверджується в обвинувальному акті.

За словами прокурорів, 1,2 мільйона доларів надійшли від особистого друга, який переказав гроші третім особам, а потім Хантеру Байдену, який нібито витратив ці кошти на оренду "розкішного будинку" у Венеції, штат Каліфорнія, і на автомобільну страховку для Porsche. В обвинувальному висновку стверджується, що він також заробив понад 140 000 доларів на виплатах за свої мемуари "Прекрасні речі".

Однак прокурори стверджують, що замість того, щоб сплатити свої податкові рахунки, Хантер Байден кілька років не сплачував податки вчасно. Коли він нарешті подав податкову декларацію у 2018 році, як стверджується в обвинувальному акті, вона містила неправдиві бізнес-відрахування, які зменшили його податкові зобов'язання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ