Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Протягом доби на Львівщині зареєстровано 33 пожежі, серед яких 26 – займання сухої трави та листя

Минулої доби у Львівській області зафіксовано рекордну для цієї осені кількість займань сухої трави та листя – 26 випадків. Зокрема, такі загорання, що інколи перекидаються на господарські об’єкти, лісові масиви та поклади торфу, зафіксовані у Жидачівському, Пустомитівському, Сокальському, Жовківському, Бродівському, Городоцькому, Дрогобицькому, Стрийському, Яворівському, Миколаївському, Буському районах, містах Львові, Трускавці та Червонограді. Повідомив Павло Василенко, начальник прес-служби Головного управління МНС України в Львівській області.

На хуторі Ліс села Тернавиця Яворівського району горіння сухої трави перекинулося на господарські споруди. У результаті вогнем знищено суху траву на площі 400 кв. м, два дерев’яні безгосподарські сараї розміром 3×4 м. та дерев’яну безгосподарську будівлю розміром 4×8 м. Ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем сторонньої особи.

А у с. Ступниця Дрогобицького району результатом горіння сухої трави стало знищення дерев’яної частини новобудови житлового будинку. Ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

Поблизу селища Запитів Кам’янка-Бузького району підрозділи МНС здійснювали заходи з ліквідації горіння торфу на площі 0,8 га та сухої трави на площі 9 га. Протягом дня 28 листопада горіння сухої трави ліквідовано по всій площі та торфу на площі 0,4 га.

З огляду на таку статистику Головне управління МНС України в Львівській області вкотре звертається до мешканців Львівщини із закликом утриматися від розведення багать із опалого листя, спалювання сухих залишків рослинності та сміття. Особливо звертаємо увагу на неприпустимість таких дій поблизу лісових масивів, торфовищ, будівель та споруд!

Пам’ятайте! Разом із димом таких пожеж у повітря потрапляють десятки найрізноманітніших хімічних сполук. А останні своєю чергою накопичуються у організмі тих же підпалювачів, їхніх близьких та дітей, провокуючи загострення як хронічних хвороб, так і виникнення нових – у тому числі й онкологічних – захворювань. Адже за таких умов у повітря, а потім – й у легені людини – потрапляють і важкі метали, і сумнозвісні діоксини, і бензоперени, і окиси азоту, і найрізноманітніші канцерогенні сполуки.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ