Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Протягом доби прикордонники зафіксували 8 спроб дачі хабара

Протягом доби прикордонники зафіксували 8 спроб дачі хабара громадянами України, Китаю, Узбекистану, Молдови та Туреччини. Про це повідомила прес-служба Держприкордонслужби України.

У Державній прикордонній службі України продовжується робота щодо вдосконалення системи підготовки персоналу та роз’яснення норм антикорупційного законодавства. 

Крім того, з метою мотивації персоналу, який відмовився від отримання неправомірної вигоди та участі у протиправній діяльності, здійснюється заохочення  у вигляді подяк, грамот, грошової премії та зняття раніше накладених стягнень.

Така система досить ефективна, про що свідчать  її результати. Лише протягом доби прикордонники Ізмаїльського, Білгород-Дністровського, Одеського та Бердянського загонів зафіксували 8 фактів спроби дачі неправомірної вигоди за прийняття протиправних рішень.

Так учора на ділянці відповідальності Ізмаїльського загону прикордонники зафіксували дві спроби дачі неправомірної вигоди громадянами Китаю та Молдови. У пункт пропуску «Рені» для оформлення на в’їзд прибув транспортний засіб, під керуванням громадянина Болгарії. Пасажир, громадянин Китаю, який був в автівці, під час оформлення помітно хвилювався. Прикордонники направили транспортний засіб на поглиблений огляд, однак цей факт ще більше схвилював вихідця з Китаю. Тому для пришвидшення пропуску він вирішив підкупити охоронця кордону запропонувавши 100 доларів США.

А у пункті пропуску «Табаки» громадянин Республіки Молдови також за хабар намагався домовитися. Пропонуючи кошти правоохоронцям, щоб вони не складали адміністративних документів за порушення порядку перебування ним на території України.

А у контрольному пункті в’їзду/виїзду «Чонгар» під час перетину адміністративної межі між Херсонською областю та ТОТ АР Крим громадянка України намагалася за неправомірну вигоду у розмірі 100 доларів США домовитися з прикордонниками Бердянського загону. Кошти були запропоновані за пропуск громадянки Росії без відповідних документів. А через декілька годин у цьому ж КПВВ інша наша співвітчизниця намагалася також вирішити «питання». Шляхом пропонування хабара, а саме 100 доларів США, українка домовлялася за безперешкодний перетин адмінмежі автомобілем без довіреності на право керування.

Крім того прикордонників Білгород-Дністровського загону протягом доби тричі намагалися підкупити громадяни Узбекистану та Молдови. Так у пункті пропуску «Кучурган-авто» за 1000 гривень неправомірної вигоди узбек намагався продовжити термін реєстрації. Ще двоє громадян Молдови у цьому ж пункті пропуску та «Удобне» за хабар намагалися домовитися про безперешкодне перетинання кордону.

А громадянин Туреччини запропонував 500 гривень прикордонному наряду у пункті пропуску «Іллічівський–м/п» за оформлення транспортного засобу без оригіналу технічного паспорту.

У всіх випадках громадяни України, Китаю, Узбекистану, Молдови та Туреччини отримали категоричні відмови. Прикордонники факти спроби дачі неправомірної вигоди зафіксували встановленим порядком, та повідомили компетентні органи.

Державна прикордонна служба України звертається до усіх громадян, які перетинають кордон, долають лінію розмежування в зоні АТО та адмінмежу з АР Крим, не порушувати чинного законодавства України та не намагатися втягнути у протиправну діяльність співробітників Державної прикордонної служби, пропонуючи хабарі за прийняття неправомірних рішень.

Інформуємо, що у разі виявлення таких фактів відповідальність за пропонування вами чи вимагання від вас неправомірної вигоди карається законом, а порушники передаються до правоохоронних органів і можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ