Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Протягом місяця діятиме «Палац Потоцьких — Зимова резиденція Львова»

«Палац Потоцьких — Зимова резиденція Львова» – спільний проект небайдужих громадян Львова та ЛНКГ ім. Б.Г.Возницького, триватиме з 15 грудня 2017 року до 15 січня 2018 року. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У подвір’ї Палацу Потоцьких буде облаштовано святковий ярмарок для усіх відвідувачів Зимової резиденції; дитячі атракціони, в тому числі каруселі та дитячий потяг; декілька фото-зон, зокрема з фігурами собак різних порід, адже наступний рік — рік собаки.

«Закликаємо разом розповісти нашим дітям, мешканцям та гостям нашого міста про мистецькі твори, які є надбанням і гордістю Львова. Адже практично кожен знає про Мону Лізу в Парижі чи Сикстинську Мадонну в Дрездені, проте одиниці знають про чудові твори, які «живуть» у Львові.

Метою заходу, який триватиме з 15 грудня 2017 року до 15 січня 2018 року, є  збільшення кількості відвідувачів у Львівській Національній картинній галереї ім. Б. Г. Возницького, популяризація експонатів та подій, що проводяться в Галереї, серед мешканців та гостей Львова, а також створення атмосфери свята.

Для цього на території подвір’я Палацу Потоцьких буде організовано простір для дозвілля дітей та дорослих в одному стилістичному форматі казкового святкового ярмарку. По центру, буде встановлено ялинку, яку прикрасять ангеликами, створеними за ескізами львівських мисткинь Ольги та Зоряни Опанащук і арт-студії Івони Лобан.

Подвір’я Палацу Потоцьких буде відкрите для відвідувачів, які захочуть поласувати смаколиками та покататись на атракціонах. Планується проведення різних конкурсів таких, як конкурс на найкращий костюм ангелика, конкурс на найкращу пані та панянку в муфточці і капелюшку, конкурс на найкращий костюм для песика, і ще багато-багато цікавого!

У програмі заходів заплановано проведення параду породистих собак. Організатор – кінологічний центр «ДОК». Також розроблена квест-екскурсія: відшукати якнайбільше зображення собак на картинах, елементах інтер’єру та серед інших творів мистецтва в експозиційних залах Палацу. Переможці квестів та найуважніші відвідувачі зможуть поласувати особливим пряничками, виготовленими кондитером чудової львівської кав’ярні Belle Vue.

Також, копії картин з фондів галереї «вийдуть» на вулицю у вигляді тантамаресок – стендів для фотографування з отворами для облич. Таким чином, і діти, і дорослі зможуть в ігровій формі знайомитись з творами мистецтва.

Впродовж святкового місяця, на території Резиденції плануються заходи, що відтворюватимуть зимові розваги львів’ян періоду кінця ХІХ – початку ХХ століття. У цей період, у подвір’ї Палацу курсуватимуть шпацер-кеби (чорного та білого кольорів), які є репліками автомобілю Форд 1915 року.

Вхід на територію подвір’я Палацу Потоцьких безкоштовний», - повідомляють організатори.

Галерея працюватиме за визначеним розкладом, який ще формується:

вівторок-п’ятниця з 10:30 год. до 17:00 год.
субота-неділя з 10:00 год. до 17:00 год.

Більше інформації про захід: Івона Лобан, +38 067 676 10 70, [email protected]

«Оскільки на території Зимової резиденції заплановано Різдвяний ярмарок, запрошуємо до співпраці підприємців, які за демократичну ціну зможуть представити свою продукцію і долучитися до створення святкового настрою для наших гостей. Також дуже радо зустрінемо усі пропозиції для підтримки нашої події у якості мецената чи спонсора)», - наголошують організатори.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ