Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

При Львівському медколеджі післядипломної освіти створили Тренінгово-ресурсний центр

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
1/2
Львівський медичний фаховий коледж післядипломної освіти виграв конкурс на створення та облаштування Тренінгово-ресурсного центру від In Touch Ukraine Foundation.

Це сучасний освітній центр для проведення тренінгів для лікарів, що практикують та сестер медичних (підвищення кваліфікації), організації школи відповідального батьківства. Центр поділений на дві частини – навчальну, облаштовану меблями, мультимедійною дошкою, фліпчартами, ноутбуком та симуляційну, де створені максимально наближені умови до домашніх, коли новонароджена дитина перебуває вдома, для виявлення та попередження ризиків.

Метою створення такого центру є навчання фахівців та батьків з дітьми від 0 до 3 років кращим практикам впровадження універсально-прогресивної моделі домашніх візитів та догляду, організація навчальних курсів для майбутніх батьків, що потребують відповідної допомоги з дітьми.

«Ми без вагань подали заявку на конкурс і, звісно ж, були налаштовані на позитивний результат. Близько року ми активно співпрацюємо з UNICEF Ukraine, наші викладачі пройшли усі етапи навчання від UNICEF Ukraine щодо впровадження універсально-прогресивної моделі патронажних відвідувань і зараз мають статус національних тренерів. Також ми започаткували цикл тематичного удосконалення «Універсально-прогресивна модель патронажного обслуговування дітей та вагітних. Наразі ми дооблаштовуємо наш центр і зможемо ще інтенсивніше працювати у цьому напрямку», – зазначила директорка коледжу Леся Вовк.

Додамо, що троє викладачів коледжу Галина Кучабська, Лілія Якимець та Наталія Романишин є сертифікованими тренерами від UNICEF Ukraine щодо впровадження універсально-прогресивної моделі домашніх візитів до родин з дітьми від 0 до 3 років та адміністраторами «Тренінгово-ресурсного центру. Львів».

«На базі Тренінгово-ресурсного центру працюватиме Школа відповідального батьківства. Тому центр буде платформою для розвитку не лише для лікарів чи медсестер, а й для батьків з дітьми до 3 років чи тих, хто лише планує стати батьками. Також тут ми зможемо навчати наших студентів», – наголосила Галина Кучабська.

На базі «Тренінгово-ресурсний центр. Львів» уже відбулася інформаційна сесія з впровадження універсально-прогресивної моделі домашніх візитів «Турбота з народження вдома» для медичних працівників. Зовсім скоро відбудеться відкриття центру.

До слова, тренінгово-ресурсні центри від In Touch Ukraine Foundation з’являться також у Київській, Волинській, Чернігівській, Одеській та Закарпатській областях. Загалом планують відкрити 12 таких центрів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ